image
image
image
image
image
image
image
image

A projektről

Kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A PROJEKT CÍME: Városháza energetikai korszerűsítése

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 320 006 980 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

Projektünk célja az energiahatékonyság, az energiatakarékosság fokozása Győr MJV Polgármesteri Hivatal épületének vonatkozásában. A győri Városháza neobarokk stílusban épült, U-alakú, kétemeletes, középütt óratoronnyal, s a főhomlokzaton kiugró két kisebb toronnyal rendelkező műemléképület. A Városháza Győr legforgalmasabb pontján a város kelet-nyugati és észak-déli tengelyeinek (a Szent István út és a Baross út) metszéspontjában, a Városház tér déli oldalán áll. Győr egyik legismertebb, városképileg legjelentősebb épülete, a város szimbóluma.

Az épület energetikai hatékonyságának fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, a magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javul az épület hőtechnikai adottsága, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükségünk a jövőben.

A projekt során megvalósul az épületben a műemlék nyílászárók felújítása, hőleadók cseréje, szabályozhatóság kialakítása (termosztatikus szelepek, strangszabályzók).

A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és energiafelhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. március 31.

A projekt azonosítószáma: TOP-6.5.1-16-GY1-2018-00005

 

Tovább