Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A projektről

A kedvezményezett neve:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe:

Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Tatai út - 81. sz. csp.)

A szerződött támogatás összege:

980 319 245 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A 81. sz. főút több szempontból is stratégiai jelentőségű közlekedési útvonala Győr városának. Egyrészt biztosítja a Székesfehérvár és Győr közötti közlekedési kapcsolatot, másrészt fontos kivezetési pontja a győri autópálya körgyűrűnek, valamint a város déli agglomerációjának ütőere. Jelentős tömegközlekedési forgalmat bonyolít le, valamint a városon belüli szakasza fontos áteresztő pont az ipari park, az Audi gyárkomplexum, valamint a régi iparterületek felé.

A 81. sz. főutat a belvárosi oldalon 2 x 2 forgalmi sávra, míg a fehérvári oldalon 1 + 2 forgalmi sávra fel kell bővíteni a csomóponti átalakításhoz. A József Attila úti bejárati oldalon két forgalmi sáv kerül kialakításra, míg a kijárati oldalon, csak burkolatszélesítésre kerül sor.  A Tatai út 2x2 sávosra bővítése tervezett.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2021.06.30.

A projekt azonosító száma:

TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00005

 

 

 

 

Tovább

MEGÚJUL AZ EGYIK LEGFONTOSABB KÖRFORGALOM

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Tatai út – 81. sz. csomópont)” címmel. A támogatást nyert projekt keretében egy koncepció mentén, több lépcsőben megújul a 81-es számú főút-Tatai utca-József Attila utca találkozásánál lévő körforgalomtól kezdve egészen az Ipari Parkig tartó útszakasz. Ennek az Uniós forrásból megvalósuló projekt egyik lépcsője a 81. számú főútvonalon található körforgalom megújulása.

Tovább