Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A projektről

A kedvezményezett neve:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe:

Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út - Ipar u.)

A szerződött támogatás összege:

741 522 593 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A Szigethy Attila út és az Ipar utca Győr városának fontos közlekedési útvonala, mely kelet-nyugati irányban köti össze a 821. sz. utat a 82-83-az főút közös városi szakaszával, a 81. sz. főúttal, és az Ipar úton keresztül az 1. sz. főúttal. Az útvonal biztosítja az agglomerációs kapcsolatokon túl Marcalváros, Nádorváros, Jancsifalu, Adyváros és Gyárváros városrészek fő közlekedési kapcsolatát, valamint az iparterület és az Audi gyárterület megközelítését. A tervezett beruházás célja a gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés megvalósítása. Mivel az alacsony színvonalú infrastruktúra fékezi a kellő ütemű gazdaságfejlesztés megvalósítását, így Győr gazdaságfejlesztése szempontjából kiemelten fontos a közúti infrastruktúra megfelelő színvonalának biztosítása, mely egyben a projekt kiemelt célja is. Az egy útvonalra eső felújítást három szakaszon kívánja az Önkormányzat megvalósítani:

  1. A Szigethy Attila út felújítása a Kodály Zoltán utca és az Ifjúság krt. közötti szakaszon: a felújítási munkák alapvetően szegélyek közötti burkolat felújítást tartalmaznak.
  2. Az Ipar út felújítása a Fehérvári úti körforgalom és az Ipar úti felüljáró közötti szakaszon: a felújítási munkák alapvetően szegélyek közötti burkolat felújítást tartalmaznak. 2 db meglevő buszmegálló új buszöblök kialakításával átépítésre kerül. A buszöblök között gyalogos átkelőhely kialakítása történik középszigettel.
  3. Az Ipar utca felújítása a felüljáró és a Mártírok úti csomópont közötti szakaszon: a felújítási munkák alapvetően szegélyek közötti burkolat felújítást tartalmaznak. 2 db meglevő buszmegálló új buszöblök kialakításával átépítésre kerül, további 1 db buszmegálló öböl átalakítása tervezett. 3 db buszmegállónál a pályaszerkezet megerősítése történik.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2021.06.30.

A projekt azonosító száma:

TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00006

 

 

 

 

Tovább

Megújul Győr egyik legfontosabb közlekedési ütőere

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata „Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Szigethy A. út – Ipar u.)” című projektjével sikeresen pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében, ennek eredményeként európai uniós támogatással három lépésben megújulhat a Szigethy Attila út Ipar út felé eső szakasza.

Tovább