image
image
image
image
image
image
image
image

A projektről

A kedvezményezett neve:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe:

Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben

A szerződött támogatás összege:

625 121 990 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A beruházás eredményeként bővül a város kerékpárút hálózata, biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés, Adyváros településrész kerékpárosbaráttá válik, valamint újabb forgalomcsillapított övezettel bővül a város.

A program elemei:

  • Tatai út: A tervezett kerékpárút a Tatai úton található a Hecsei úti körforgalmú csomópont és a Tibormajori út csomópontja közötti szakaszon épül. Csatlakozik a Hecsei úti körforgalom meglévő kerékpárútjához, valamint kétirányú kerékpáros átvezetéssel a Tibormajori úthoz.
  • A Zöld utca: A tervezett egyirányú kerékpárút (és gyalogjárda két gyaloglósávval) megteremti a Soproni utca – Kisdiófa utca közötti hiányzó kerékpárforgalmi kapcsolatot.
  • Régi Szentiváni út: A Régi Szentiváni út északi oldalán tervezett kétirányú kerékpárút építés jelentős város és Ipari Park irányú forgalmat bonyolíthat le és mindkét oldalon meglévő, vagy tervezett kerékpáros hálózati elemhez kapcsolódik.
  • Kodály Z. u. : A Kodály Z. utcában tervezett kerékpáros létesítmény (két oldalon vezetett egyirányú kerékpárút) két, a kerékpárral közlekedők számára is rendkívül fontos csomópontot köt össze, a Földes G. utcai és az Ifjúság körúti körforgalmú csomópontot. A tervezett kerékpárút mindkét végén kiépített kerékpárútba csatlakozik a meglévő körforgalmú csomópontokban.
  • 1301 sz. út (Külső Bácsai út): A tervezett kerékpáros létesítmény (típusa: egy oldalon vezetett kétirányú kerékpárút) csatlakozik a már meglévő Új-Bácsai úti kerékpárúthoz. Összekötést biztosít Víziváros és Kis-Bácsa városrészek és lakóterületek között.
  • Reptéri út I. ütem és II. ütem: A Reptéri út mellett építésre tervezett kerékpáros létesítmény típusa, egy oldalon vezetett kétirányú kerékpárút.
  • Győr, Belvárosi beléptető rendszer: Az eddig elkészül forgalmi zárosokkal a belváros északi és északkeleti részén a közlekedés a legkisebb mértékre redukálódott, és nem keletkezik szükségtelen forgalom. A belváros déli és keleti részének forgalmi rendje jelenleg fizikai zárás nélküli, amelyet a függőleges forgalomtechnikai elemek szabályoznak, illetve a közlekedési rendészeti hatóság.

A projektben két fedett kerékpártároló létesítése is szerepel.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2020.09.30.

A projekt azonosító száma:

TOP-6.4.1-16-GY1-2017-00002

 

 

 

Tovább

Kerékpáros közlekedési hálózatfejlesztés Győrben

2018.07.12-én lezárult a Győr, 81.sz. főút mellett a 78+566 km-79+306 km szelvények között, 817 m hosszan, a  szelvényezés szerinti jobb oldalon létesített kétirányú kerékpárút építése.
A 81. sz. főút mellett épült kerékpárút biztosítja a Győr-Szabadhegy városrész és a Sashegyi kiskertek biztonságos kerékpáros közlekedésének kiszolgálását.

Tovább

Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 625 121 990 forint száz százalékos intenzitású támogatást nyert a Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben című projekt megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból.

Tovább