image
image
image
image
image
image
image
image

A projektről

A kedvezményezett neve:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe:

Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben

A szerződött támogatás összege:

625 121 990 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A beruházás eredményeként bővül a város kerékpárút hálózata, biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés, Adyváros településrész kerékpárosbaráttá válik, valamint újabb forgalomcsillapított övezettel bővül a város.

A program elemei:

  • Tatai út: A tervezett kerékpárút a Tatai úton található a Hecsei úti körforgalmú csomópont és a Tibormajori út csomópontja közötti szakaszon épül. Csatlakozik a Hecsei úti körforgalom meglévő kerékpárútjához, valamint kétirányú kerékpáros átvezetéssel a Tibormajori úthoz.
  • A Zöld utca: A tervezett egyirányú kerékpárút (és gyalogjárda két gyaloglósávval) megteremti a Soproni utca – Kisdiófa utca közötti hiányzó kerékpárforgalmi kapcsolatot.
  • Régi Szentiváni út: A Régi Szentiváni út északi oldalán tervezett kétirányú kerékpárút építés jelentős város és Ipari Park irányú forgalmat bonyolíthat le és mindkét oldalon meglévő, vagy tervezett kerékpáros hálózati elemhez kapcsolódik.
  • Kodály Z. u. : A Kodály Z. utcában tervezett kerékpáros létesítmény (két oldalon vezetett egyirányú kerékpárút) két, a kerékpárral közlekedők számára is rendkívül fontos csomópontot köt össze, a Földes G. utcai és az Ifjúság körúti körforgalmú csomópontot. A tervezett kerékpárút mindkét végén kiépített kerékpárútba csatlakozik a meglévő körforgalmú csomópontokban.
  • Reptéri út I. ütem és II. ütem: A Reptéri út mellett építésre tervezett kerékpáros létesítmény típusa, egy oldalon vezetett kétirányú kerékpárút.
  • Adyváros, forgalomcsillapított övezet kialakítása: Győr Adyváros városrésze jelentős népességű, főként toronyházas övezet, mely jelentős lakosságszáma miatt nagy kerékpáros és gyalogos forgalommal rendelkezik, azonban az infrastruktúra kiépítése még szükséges. A fenti, Kodály Zoltán úti kerékpárút kiépítés mellett fontos a terület forgalomcsillapítása is. Ezt a célt szolgálja a Kodály Z. u. és szervizútja csomópontjában, illetve a szervizúton tervezett új kerékpáros és gyalogos átvezetéseknél, valamint a tervezett új kerékpáros nyomvonal átvezetésnél tervezett sebességcsökkentő pódiumok kialakítása. Emellett a Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium mellett, illetve a vele szemben lévő óvodánál egy-egy fedett kerékpártároló kerül kialakításra.
  • Kerékpáros nyomvonalak az alábbi helyszíneken bővülnek: Szőnyi Márton utca, Tibormajori út

 

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2020.09.30.

A projekt azonosító száma:

TOP-6.4.1-16-GY1-2017-00002

 

 

 

Tovább

Kerékpáros közlekedési hálózatfejlesztés Győrben

2018.07.12-én lezárult a Győr, 81.sz. főút mellett a 78+566 km-79+306 km szelvények között, 817 m hosszan, a  szelvényezés szerinti jobb oldalon létesített kétirányú kerékpárút építése.
A 81. sz. főút mellett épült kerékpárút biztosítja a Győr-Szabadhegy városrész és a Sashegyi kiskertek biztonságos kerékpáros közlekedésének kiszolgálását.

Tovább

Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 625 121 990 forint száz százalékos intenzitású támogatást nyert a Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben című projekt megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból.

Tovább