image
image
image
image
image
image
image
image

A projektről

A kedvezményezett neve:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe:

Kerékpáros és parkolási infrastruktúra fejlesztése Győrben

A szerződött támogatás összege:

2 000 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Az Árpád út és a Teleki László utca sarkán épülő létesítmény fő funkcióját tekintve egy 200 férőhelyet tartalmazó nyitott gépjármű tároló. Az épület emellett helyet biztosít a Győri Balett új próbatermének, melynek kialakítási költségeit az önkormányzat önerőből finanszírozza. A házban a tervek szerint gépjárművek tárolására pince plusz öt szinten lesz lehetőség fél szint eltolásos szerkesztéssel. A használatot foglaltság jelző rendszer segíti, az alsó szinten elektromos autók töltését szolgáló egységet is terveznek. A forgalom megfelelő elvezetése érdekében átalakítják a Teleki utca – Árpád út csomópontot is.

Tervben van az Aradi vértanúk úti, Virágpiaci (közösségi közlekedési), valamint a Baross Gábor utcai megfelelő fizikai zárások kialakítása (az Árpád úttól az Arany János utcáig) is. Itt jelenleg is találhatók ugyan zárások, de a beléptető kapukkal zárható csak ki a jogosulatlan behajtás. A lezárt területeken a közösségi közlekedés és az ott élők gépjárművel való belépése, valamint az érintett üzletek kiszolgálása lesz megengedett, így itt a gyalogos és kerékpáros forgalom is nagyobb biztonsággal zajlik majd.

A parkolóház közvetlen szomszédságába GyőrBike közösségi kerékpárkölcsönző állomást telepítünk 15 dokkolóval, lehetővé téve a közlekedési mód váltását a gépkocsival a Belvárosba érkezők számára. A parkolóház mellett fedett kerékpártárolót is kialakítunk, így a belvárosba kerékpárral érkezők, de a sétálóutcákba útjukat gyalogosan folytatók is biztonságban tudhatják járműveiket.

A projekt keretében számos kerékpáros közlekedésfejlesztést szolgáló intézkedés is megvalósul. Kialakítjuk azokat a még hiányzó kerékpáros hálózati elemeket, kerékpáros nyomokat és kerékpársávokat, kerékpáros csomóponti átalakításokat, amelyek a biztonságos és balesetmentes kerékpáros közlekedést szolgálják a Belvárosban.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2019.02.28.

A projekt azonosító száma:

TOP-6.4.1-15-GY1-2016-00001

 

 

 

Tovább

Javult a közlekedés és a parkolás a Belvárosban

205 férőhelyes parkolóház épült a Teleki utca – Árpád út csomópontjában, miközben bővült a kerékpáros hálózat és a kerékpáros szolgáltatások a városközpontban. Az Európai Unió támogatásával megvalósult projektben a belvárosi zárt gyalogos zónát is bővítették.

Tovább

Elkészült az Árpád Parkolóház

Már az adventi időszakban nagy segítség, hogy megnyílt az Árpád út 44. szám alatti, kétszáz férőhelyes parkolóház, amely a Belváros parkolási nehézségeit enyhíti.

Tovább

Péntektől használható az Árpád parkolóház

Már az adventi időszakban nagy segítség, hogy pénteken megnyílik az Árpád út 44. szám alatti, kétszáz férőhelyes parkolóház, amely a Belváros parkolási nehézségeit enyhíti.

Tovább

Kerékpáros és parkolási infrastruktúra fejlesztések

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, európai uniós támogatással, hazai társfinanszírozással 2.000.000.000 Forint értékű fejlesztési projektet valósít meg. A GyőrSZOL Zrt-vel közösen megvalósított beruházás célja Győr belvárosa kerékpáros és parkolási infrastruktúrájának fejlesztése, bővítése.

Tovább

Letették az új parkolóház alapkövét

205 férőhelyes parkolóház épül a Teleki utca – Árpád út csomópontjában. Az ünnepélyes alapkő-letételt hétfőn tartották. Az épület, amely a Győri Balett próbatermének is helyet ad, jövő év decemberétől csillapíthatja a belvárosi forgalmat. A jövőben újabb parkolóházak is épülhetnek…

Tovább

Új parkolóház, kerékpáros létesítmények és a zárt zóna kiterjesztése a Belvárosban

200 férőhelyes parkolóház épül a Teleki utca – Árpád út csomópontjában, miközben bővülnek a kerékpárutak és a kerékpáros szolgáltatások a városközpontban. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projektben a belvárosi zárt gyalogos zónát is bővítik…

Tovább