Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A projektről

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A PROJEKT CÍME: Helyi klímastratégia kidolgozása és a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás megvalósítása Győr városában

A PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: KEHOP-1.2.1-18-2018-00007

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 20 000 000 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A projekt célja Győr városában a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak megelőzése és mérséklése, a helyi társadalom klímaváltozáshoz való alkalmazkodóképességének javítása, továbbá hogy a helyi társadalom megismerje azokat tevékenységeket és magatartásmintákat, mely segíti őket a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásban.

A célok elérése érdekében az alábbi tevékenységeket valósulnak meg:

  • Helyi klímastratégia kidolgozása Győr városára vonatkozóan igazodva a Győr-Moson-Sopron Megyei Klímastratégiához és Módszertani útmutató városi klímastratégiák kidolgozásához című útmutatóhoz. A helyi klímastratégiát szakmai fórumokon, lakossági fórumon és civil szervezetekkel is véleményeztetik.
  • Szemléletformáló tevékenységek:

Előadásokat az önkormányzat döntéshozói és munkavállalói számára a klímatudatos tervezés módszereiről a településfejlesztés területén.

Előadásokat a környezettudatos közlekedésről, e-mobilitásról az önkormányzat döntéshozói, dolgozói számára.

Kiadvány készül a projektben nyomtatott és on-line formában a helyi klímaváltozás mérséklésével kapcsolatos tevékenységekről, helyi klímaváltozáshoz való alkalmazkodási ismeretekről, a klímatudatos településtervezésről a projektbe bevont intézmények dolgozói számára. Interaktív aloldal készül a klímatudatos tervezés témában.

Időszakos ismeretterjesztő kiadvány és játékos feladatlap készül a helyi klímaváltozás mérséklésével kapcsolatos tevékenységekről, helyi klímaváltozáshoz való alkalmazkodási ismeretekről óvodáskorú gyerekeknek.

Szakirányú tanulmányi kirándulásokat szerveznek az önkormányzat dolgozói, döntéshozói számára. A tanulmányi kirándulások célja, hogy az önkormányzat dolgozói megismerjék a hazánkban jelenleg működő alternatív energiafelhasználás különböző módjait.

A PROJEKT TERVEZETT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2021. 04. 11.

 

Tovább