Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

A projektről

A kedvezményezett neve:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe:

Helyi foglalkoztatási együttműködések a Győri járásban

A szerződött támogatás összege:

900 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának céljai több dimenzióban is találkoznak a paktum céljaival. A város elsődleges céljai közt szerepel a térség gazdasági fejlődésének támogatása, amelynek lényeges eleme a foglalkoztatás területén jelentkező egyenlőtlenségek, súrlódások megoldása. Ezzel párhuzamosan az Önkormányzat társadalmi feladatának tekinti azon polgárok segítését, támogatását, akik különböző oknál fogva kiszorultak a munka világából, vagy nehézséggel küzdenek a munkavállalás terén. A paktum a két célt egyesítve olyan megoldások kidolgozását tűzte ki céljául, amely segíti a rászoruló célcsoportot a munkapiaci integrációban, egy megfelelő szakma megtalálásában és elsajátításában, az elhelyezkedésben és a munkahely megtartásában, és ezzel párhuzamosan a foglalkoztatási problémákat, a szakképzett munkaerő hiányát csökkentő programokat, projekteket dolgoz ki és valósít meg a gazdasági növekedés, a térség kis, közép és nagyvállalatainak támogatása érdekében.

A Paktum célja egy széleskörű és hosszú távon is működőképes együttműködési hálózat kialakítása és működtetése. A hosszú távú életképesség elengedhetetlen feltétele a tevékenység magas színvonalú, a gazdasági életben és a közszférában egyaránt életképes és a sztenderdeknek megfelelő működés.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2019.09.30.

A projekt azonosító száma:

TOP-6.8.2-15-GY1-2016-00001

 

Foglalkoztatási Paktum 2019-ben

A TOP-6.8.2-15-GY1-2016-00001 „Helyi foglalkoztatási együttműködések a győri járásban” című projekt keretében a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal 2019. június 30-ig bevont 862 ügyfélet, melynek túlnyomó része munkaerőpiaci szolgáltatásban is részesült a partnerként közreműködő szolgáltatásnyújtó szervezeteknél.

Folytatódik a Foglalkoztatási Paktum

A „Helyi foglalkoztatási együttműködések a Győri járásban” című projekt 2019. 09. 30-ig történő meghosszabbítása mellett döntött Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a projektben résztvevő hat konzorciumi partner. A projekt eredményeként2018. december 31- ig 604 fő került bevonásra, ebből 251 fő projekt keretében álláshoz jutó és 192 fő a támogatás lejártát követő hat hónappal állással rendelkező. A projekt meghosszabbításával további személyek bevonásárára nyílik lehetőség.

Eredményes a Foglalkoztatási Paktum

Nem egész fél év alatt 282 főt vontak be a programba, és már 161 fő részesül foglalkoztatási támogatásban. A program 2018 év végéig tart, de a meghosszabbítással 2021. június 30-ig összesen 1,8 milliárd forintot költhetnek a munkaerőhiány csökkentésére…

Létrejött a foglalkoztatási paktum Győrben

A Városháza volt az ünnepélyes aláírás helyszíne, a paktum résztvevői közösen lépnek fel a foglalkoztatással kapcsolatos kérdésekben, többek között a munkaerőhiány csökkentése érdekében…

Helyi foglalkoztatási együttműködések a győri járásban

A „Helyi foglalkoztatási együttműködések a győri járásban” című projekt kettős célt szolgál: egyrészt segíteni kívánja azokat, akik valamilyen nehézséggel küzdenek a munkavállalás terén, másrészt pedig csökkenteni a munkaerő-hiányt, ezzel is kiszolgálni a gazdasági szereplők igényeit.