image
image
image
image
image
image
image
image

A projektről

Kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A PROJEKT CÍME: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér energetikai korszerűsítése

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 166 452 652 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

Projektünk célja az energiahatékonyság, az energiatakarékosság fokozása a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér épületében. A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára Nádorvárosban található. A könyvtár a gyűjteményére alapozott hagyományos és internetes szolgáltatásokon túl rendezvényekkel várja a látogatókat. Az Országos Dokumentumellátó Rendszer szolgáltató könyvtáraként speciális igényeket is kielégít. Olvasóterem és olvasóterasz áll az érdeklődők rendelkezésére.

Az épület energetikai hatékonyságának fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, a magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javul az épület hőtechnikai adottsága, csökken a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükségünk a jövőben.

A projekt során megvalósul az épület külső homlokzati falainak szigetelése, a lapostető hőszigetelése, a vízszigetelés, nyílászárócsere, hőleadók cseréje, szabályozhatóság kialakítása (termosztatikus szelepek, strangszabályzók), 38,5 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer kialakítása, valamint a projektarányos akadálymentesítés.

A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és energiafelhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. március 31.

A projekt azonosítószáma: TOP-6.5.1-16-GY1-2018-00003

 

Tovább