image
image
image
image
image
image
image
image

Modernizálták a Tihanyi úti rendelőt

A közel 250 millió forintos támogatást élvező programnak köszönhetően a győriek 21-ik századi körülmények között vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat.

Tovább

Megújul a Tihanyi Árpád úti rendelő

Kedvezményezett neve: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A PROJEKT CÍME: A Tihanyi Árpád úti rendelőintézet komplex felújítása

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 244.554.394.-Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A győri önkormányzat évekkel ezelőtt indította rendelő-felújítási programját, amelyhez a saját források mellett a pályázati lehetőségeket is kihasználja. A Tihanyi úti rendelőintézet komplex infrastruktúra fejlesztése című projekt keretében az ott működő felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi praxisok infrastrukturális fejlesztése valósul meg.

Az intézmény fontos eleme a győri alapellátási rendszernek, hiszen 6 felnőtt és 3 gyermek háziorvosi praxis, 5 fogorvosi és 4 területi védőnői szolgálat is működik itt, összességében pedig 32 562 fő ellátását biztosítja. A területi védőnői ellátás kapcsán elmondható, hogy a 931 fő gondozott a város gondozottjainak mintegy 10 százalékát jelenti.

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményhez tartozó egészségügyi intézmény 2017-ben megvalósuló felújítása során megújulnak a földszinten lévő gyermekorvosi rendelők, új, akadálymentes mosdót is tartalmazó vizesblokkal, tárolóval, elkülönítővel. Az emelet északi oldalán lévő orvosi rendelők átalakítása a jelenlegi előírásoknak megfelelően, külön bejáratú vizsgáló helyiségek kialakításával történik meg, az emelet déli oldalán lévő fogorvosi rendelők is megújulnak. Megtörténik a vizesblokkok átalakítása, akadálymentes mosdó, orvosi pihenő, veszélyes hulladéktároló kialakítása. Teljes gépészeti és villamos felújítás, új szellőztető rendszer is készül és akadálymentesítik az épületet. A tetőn elhelyezett napelemek gazdaságosabbá teszik majd az üzemeltetést.

A Tihanyi Árpád úti rendelőintézet infrastrukturális fejlesztése az intézmény szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését célozza, különös tekintettel az alábbi célcsoportokra: várandósok, nők, gyerekek és fiatalkorúak, fogyatékkal élők és idősek.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. 01. 15.

A projekt azonosítószáma: TOP-6.6.1-15-GY1-2016-00001

 

Tovább