image
image
image
image
image
image
image
image

Projektismertető

A kedvezményezett neve:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe:

Gazdaság- és sportgazdaság fejlesztést és a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés Győrben

A szerződött támogatás összege:

1 681 099 238 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Győr, Iparcsatorna szervizút – Puskás Tivadar úti kikötés

Az új szervizút első szakasza 200 méteren készült el, jelen projekt pedig a déli irányú továbbvezetést tartalmazza közel 700 méter hosszúságban. A fejlesztésnek köszönhetően a Puskás Tivadar út Gyárváros kiemelten nagy forgalommal bíró területének közúti forgalmát gyorsan és akadálymentesen tudja levezetni, miközben az itt működő sportlétesítményekhez, illetve az állatkert és az ETO Park számára is megfelelő kapcsolatot biztosít.

A Bercsényi liget északi és déli oldalán közútfejlesztés és parkolók létesítése

A már megvalósult fejlesztés révén a Bercsényi liget kiszolgálja a Belváros-Újváros és Sziget-Pinnyéd városrészek közötti növekvő forgalmat, hozzájárul a folyamatosan bővülő Széchenyi István Egyetem, az Aqua Sportközpont, vagy éppen a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra elkészült Radnóti úti Sportkomplexum közlekedési kapcsolatainak bővítéséhez. A kerékpáros közlekedést kerékpáros nyomvonal biztosítja a Bercsényi liget északi és déli oldalán egyaránt, valamint 160 db parkoló is kialakításra került.

 

A Radnóti út „kikötése” az 1. számú főútig

A beruházás révén a Radnóti utca közvetlen és gyors kapcsolatot teremt a Bécset és Budapestet összekötő 1. számú főút és a Szlovákia felé vezető 14. számú főút között, egyben elősegíti a munkaerő mobilitását Győrön belül, Révfalu-Sziget-Újváros városrészek között, s szintén kiszolgálja a nagy forgalomvonzó létesítmények elérését, mint például az egyetemet, az új uszodát és a Radnóti úti Sportkomplexumot.

 

Győr, Szövetség u. – Bácsai út nyomvonal korrekció

A Szövetség utca átépítése hozzájárul a forgalom gyors elvezetéséhez Szlovákia és Győr között, elősegíti a kereskedelmi, gazdasági kapcsolatok fejlődését, valamint a munkaerő mobilitást Szlovákia és Magyarország városai között. A beruházás a városon belüli közúti forgalmat is dinamikusabbá és biztonságosabbá teszi Bácsa-Révfalu-Belváros, illetve Bácsa-Révfalu-Sziget-Újváros városrészek között, segíti az egyetem könnyebb elérését, és csökkenti révfalui lakóterületre nehezedő forgalmi nyomást.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2019.05.31.

A projekt azonosító száma:

TOP-6.1.5-15-GY1-2016-00001

Tovább

Fél évvel korábban adták át a Radnóti utca és az 1-es út új csomópontját

Elkészült a Radnóti utca 1-es útig tartó meghosszabbítása, és maga a csomópont is, amelyet szerdán délelőtt, fél évvel a tervezett véghatáridő előtt vehettek birtokba a közlekedők…

Tovább

A győri gazdaságot erősíti közlekedési infrastruktúránk fejlesztése

A Radnóti út kikötése az 1. számú főútra, a Bercsényi liget II-es és III-as üteme, a Puskás Tivadar úti kikötés, a Szövetség út kikötése a 14. számú főútra, valamint a Szauter út bővítése is a gazdaság- és sportgazdaság fejlesztést, valamint a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztést szolgálja…

Tovább