image
image
image
image
image
image
image
image

Újabb kerékpáros közlekedésfejlesztés zárult Győrben

A több városrészre is kiterjedő fejlesztésnek köszönhetően több mint 18 kilométerrel bővült Győr kerékpárút és kerékpáros nyomvonal hálózata. Több, eddig egymástól külön futó szakasz került összekötésre.


A beruházás legnagyobb eleme a 81. sz. főút mellett megépült kerékpárút, mely pótolta azt a hiányzó hálózati elemet, amely Győr-Szabadhegy városrész és a Sashegyi kiskertek biztonságos kerékpáros közlekedésének kiszolgálását biztosítja, a főútról külön kerékpárútra terelve a biciklis forgalmat.

 

Emellett több városrészben is jelentősen bővültek a kerékpáros nyomvonalak:

 

A Puskás Tivadar úton már egészen az Iparcsatorna melletti útig vezet kerékpáros nyomvonal.

A Tóth László utcában az új nyomvonal összeköti az Iparcsatorna mellett épült kerékpáros nyomvonalat és a Nagysándor József utcát.

Az Iparcsatorna melletti úton is teljes hosszában már kerékpáros nyomvonalon lehet közlekedni.

A Tompa utcában kialakított kerékpáros nyomvonal a Nagysándor József utca és a Puskás Tivadar út között biztosítja a kerékpárosok biztonságos közlekedését.

A Vágóhíd utcában a kerékpáros nyom felfestésével pótlásra került az a hiányzó kerékpáros közlekedési hálózati elem, mely a Gyárvárosi Általános Iskola és az OBI áruház előtti meglévő kerékpárúthoz csatlakozik.

A Zrínyi utca - Lomnic utca – Répce utca vonalon haladó kerékpáros nyomvonal csatlakozik a már meglévő Baross hídon lévő kerékpársávhoz, ezzel összeköttetést biztosít a Belváros, Nádorváros és Marcalváros I. között.

A Mónus Illés utcai kerékpáros nyomvonal csatlakozik a már meglévő 821.sz. úton lévő és a Liezen Mayer utcai kerékpárutakhoz, ezzel biztosítva a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeit Marcalváros I.-II. és Nádorváros között.

A Buda utcában és a Csaba utcában kialakított kerékpáros nyomvonalak a Tihanyi Árpád úti és a Bartók Béla úti kerékpárutak között biztosítják a kerékpáros közlekedési kapcsolatot.

Az Erkel Ferenc utca – Dr. Róth Emil utcában létesült kerékpáros nyomvonal csatlakozik a már meglévő Radnóti u. körforgalmú csomópont és a Petőfi téri körforgalmú csomópont kerékpárútjaihoz, ezzel biztonságos közlekedési kapcsolatot hoz létre Újváros, Sziget és a Belváros között.

A Liget utcán felfestett nyom a Nép utca és a Radnóti Miklós utca között teremt biztonságos kerékpáros kapcsolatot.

A Nép utcában kialakított kerékpáros nyom az 1. sz. főút (Győr-Abda közötti kerékpárút) és a Liget utca között biztosítja a kerékpárosok közlekedését.

A Töltésszer út - Kunszigeti úton létrejött nyomvonal az Olimpia úton át vezet egészen a Radnóti utcai körforgalmú csomópontig. Összekötést biztosít Sziget, Újváros és Pinnyéd településrészek között.

A Bácsai út - Külső Bácsai úton kerékpáros nyomvonal került felfestésre, lehetővé téve a nagy közúti forgalmat bonyolító út mellett lévő lakóterületek biztonságos megközelítését.

A Szitásdomb utcában felfestett kerékpáros nyomvonal jól illeszkedik a Bácsai úti kerékpáros fejlesztéshez. Lehetővé teszi Szitásdomb településrészen a kerékpárosok biztonságos közlekedését.

A Szabadrév utca - Körtöltés utca - Zemplén utca nyomvonalon haladó felfestés biztonságos kerékpáros közlekedési alternatívát kínál Víziváros és Révfalu településrészek és a szigetközi kerékpárút között.

A Lepke utcai kerékpáros nyomvonal a Szent Imre úti és a Jereváni úti kerékpárutak között biztosít kerékpáros közlekedési kapcsolatot.

Az Erfurti úti kerékpáros nyomvonal csatlakozik a Jereváni úti körforgalmú csomópontban és a Török István utcában már kiépített kerékpárutakhoz.

A József Attila úton kialakított kerékpáros nyomvonal a Fehérvári úti körforgalmú csomóponthoz és a Szent Imre úti csomóponthoz való kapcsolódása révén összeköttetést biztosít Gyárváros –Szabadhegy és Kismegyer városrészek között.

A Szabadi úton felfestett kerékpáros nyomvonal a József Attila úti nyomvonalhoz csatlakozik.

 

A kialakított kerékpárforgalmi létesítmények együttes hossza 18,149 km.

 

A „Kerékpáros közlekedési hálózatfejlesztés Győrben” című „TOP-6.4.1-16-GY1-2017-00001” azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósult meg. A megítélt támogatás összege 110.878.010 forint, támogatási intenzitása 100 százalékos.