image
image
image
image
image
image
image
image

Szolgálati kerékpárprogram: Átadták a kerékpártárolókat

A győri polgármesteri hivatal három épülete mellett húsz férőhelyes, fedett kerékpártároló létesült az ügyfeleknek és a hivatal dolgozóinak…

Simon Róbert Balázs alpolgármester 2010. június 10-én, csütörtökön adta át az új biciklitárolókat, amelyek a Czuczor utcai Építéshatósági Osztály, a Városháza (a Baross híd oldalánál), valamint a Honvéd ligeti okmányiroda mellett létesültek. A Városháza oldalánál lévő tárolót biztonsági kamera is védi.


Az alpolgármester elmondta, a program egy KEOP-os pályázat keretében valósulhatott meg. A projekt megvalósítására a pályázat 9 500 000 forintot biztosít a város számára, mely a teljes bekerülési összeg 95 százaléka.

A projekt alapvető célja: A hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés infrastrukturális feltételeinek javítása. A mindennapos – közlekedési célú – kerékpározás elősegítése kerékpártároló, öltöző és zuhanyzó biztosításával munkahelyeken, illetve intézményekben. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a nyár folyamán elkészül az a helyiség a Városházán, ahol a hivatali dolgozók a kerékpár használata után tisztálkodhatnak, átöltözhetnek.

A tárolókat nem csak a hivatali dolgozók, de az ide érkező ügyfelek, látogatók is használhatják. – tette hozzá az alpolgármester.

Simon Róbert Balázs azt is elmondta, hogy az önkormányzat saját forrásból húsz darab kerékpárt vásárolt a hivatal dolgozói részére, munkavégzésük könnyítése érdekében.

Szakonyi Petra a Stratégiai, Városfejlesztési és Városépítési Osztály munkatársa elmondta, a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kifejtette, a környezetbarát közlekedés népszerűsítésére irányuló programok a jövőben is folytatódnak, így az idén is lesz Mobilitási Hét, „Bringázz a munkába” kampány, sőt „Bringázz a suliba” akció is.

A közelmúltban bemutatott Erzsébet ligeti kerékpárkölcsönzőről is szó esett. A kölcsönző jelenleg előzetes bejelentkezés alapján használható, de már folyik annak a lehetőségnek a kimunkálása, hogy a jövőben állandó jelleggel üzemeljen a KRESZ-parkban lévő biciklibérlő hely.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Környezetvédelmi Fejlesztési Igazgatóság