image
image
image
image
image
image
image
image

Széchenyi tér: Megkezdődött a díszburkolat lerakása

Látványos szakaszához érkezett a Széchenyi tér felújítása, hiszen 2009. május 4-én, hétfőn lerakták az első – világos árnyalatú – díszburkolati elemeket…

Borkai Zsolt polgármester, dr. Somogyi Tivadar és Németh Zoltán alpolgármesterek közösen helyezték el a tér első díszburkolati elemét, egy világos árnyalatú kőlapot. A polgármester elmondta, hosszú idő óta húzódik a Széchenyi tér felújításának kérdése. Borkai Zsolt 2006-os választási ígérete azonban valóra válik, és végre megvalósul ez a város életében roppant fontos beruházás.

Hozzátette, továbbra is bízik a korábbi ígéretek teljesülésében, és reméli, hamarosan aláírhatják a támogatási szerződést, amelynek révén EU-s forrás is rendelkezésre áll majd a felújításhoz. Egy dolog egészen biztos, hogy Győr legszebb tere hamarosan a városhoz méltó pompában jelenhet meg a győriek és a hozzánk látogatók előtt.

Dr. Somogyi Tivadar kiemelte, 1994 óta a terület önkormányzati képviselője, azóta ígéret szintjén sokszor előkerült a tér megújulása, „mi pedig meg is valósítjuk a tér rehabilitációját”. Mint fogalmazott, a belváros, Győr egésze egy elegáns közösségi térrel gazdagodik.

Németh Zoltán kifejtette, látványos szakaszába érkezett a beruházás, hiszen immár a burkolásnál tartunk. Ez azért is fontos, mert a jövőben ezáltal az üzletek, a lakóházak is könnyebben megközelíthetővé válnak. A munkálatok kapcsán már látható, hogy nem csak a burkolás halad, de elkészült a kő-folyóka, a szökőkút vízgépészeti tere és a szökőkút fúvókáinak a helye is. A fáknak, padoknak és az éttermi teraszoknak szánt terület  is készülőben van.