image
image
image
image
image
image
image
image

„Sínen van” a Bringavonat

Szeptember 26-án, hétfőn elindult a győri Bringavonat, amely a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által részben pályázati forrásból finanszírozott „Közlekedj tudatosan! – A fenntartható közlekedést népszerűsítő szemléletformáló kampány Győrben” című projekt keretein belül valósul meg.

 

A Bringavonat olyan, a kerékpáros közlekedést népszerűsítő rendezvény, amelyen – 2011. őszén és 2012. tavaszán, négy-négy héten keresztül – szervezetten öt iskola diákjai vesznek részt, de amelyhez bárki csatlakozhat. A fiatalok reggelente és délutánonként, a tanítás befejeztével több útvonalon, konvojszerűen járják végig az adott városrész iskoláihoz vezető oda- és visszautat. A konvojhoz az útvonalak bármely pontján lehet csatlakozni, így a gyerekek felnőtt kísérők, ún. „kalauzok” segítségével, biztonságosan juthatnak el kerékpárral az iskolába.

 

A Bringavonat célja a fenntartható közlekedés iránti fogékonyság, elkötelezettség növelése, a klímatudatos szemlélet kialakítása az energiatakarékosság jegyében, valamint a fenntartható közlekedési módot használók részarányának növelése a 6-18 éves korosztály körében.

 

A részvételhez szükséges egy regisztrációs lap kitöltése és leadása a Bringavonat kalauzainak, melyért cserébe láthatósági mellényt kapnak a résztvevők. A programról bővebb információt a kornyezetbaratgyor.hu és a bringavonat.blogspot.com oldalakról érnek el a kerékpározni vágyó fiatalok és aggódó szüleik.

A Bringavonat őszi járatai a következő iskolákhoz vesznek fel utasokat:
Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont
Fekete István Általános Iskola
Gárdonyi Géza Általános Iskola
Kovács Margit ÁMK
Kölcsey Ferenc Általános Iskola
Nádorvárosi Ének-Zenei Általános Iskola
Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ
Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ