image
image
image
image
image
image
image
image

Minden korosztályt vár a Malom liget

Máris nagy népszerűségnek örvend a park, a tavasz beköszöntével sokan élvezik a megújult sportpályát, játszóteret, és a pihenő szigeteket…

 

A több mint kétszázmillió forint értékű beruházás egy újabb jelentős, belvároson kívüli fejlesztés, amely minden korosztálynak kínál kikapcsolódási lehetőséget. - fogalmazott Radnóti Ákos alpolgármester a jó idő beköszöntével megtartott hivatalos parkátadón. Hozzátette, a rengeteg újonnan kihelyezett eszköz mellett a faültetési programhoz kapcsolódva új fákat is ültettek, és a város automata öntözőhálózata is tovább bővült, ahogy azt az idén is több helyütt tervezik. Az alpolgármester bejelentette, az idén egy automata illemhelyet is kihelyeznek a Malom Ligetbe, amely a város több pontján is jól bevált már.

 

Dr. Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő a lakók nevében mondott köszönetet a fejlesztésért. Kiemelte, a körzetben három nagy park is található, a Malom Liget mellett a Kálvária úti és a Bem tér is, s az elmúlt időszakban mindhárom jelentős megújuláson ment keresztül. Ezek a parkok egyszerre nyújtanak esztétikai élményt, pihenést és sportolási lehetőséget az itt élőknek, míg növényzete révén a város tüdejeként is funkcionálnak.

 

Ackermann István, a Strabag területi igazgatója a fejlesztés részletei kapcsán megemlítette, megújult a park úthálózata, a sportpálya is jelentős átalakuláson ment át, a területet kerítés fogja közre, a pályán gumi burkolat található, az esti világításnak köszönhetően pedig sötétedés után is használhatók az eszközök. Bővült a sportolási lehetőségek köre, hiszen nemcsak teqball pályát, de négy kosárpalánkot is elhelyeztek ide. A pálya mellé ülőfal és pingpongasztal került.

 

A játszótér is új eszközökkel bővült, a terület nyugati részén pedig az idősebb korosztály számára alakították ki a pihenésre szolgáló kertrészt padokkal, asztalokkal. A járda mellett homok burkolatú pétanque pálya kapott helyet. A négylábúaknak kutyafuttató épült agility eszközökkel.

 

 

Győr Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájában foglaltaknak megfelelően, a Zöld város kialakítása Győrben című, TOP-6.3.2-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében újult meg a Malom Liget. A felújítás a HIDRO-PLAN Győriterv Mélyépítés Tervező Kft. és a STRABAG Általános Építő Kft. közreműködésével valósult meg.