image
image
image
image
image
image
image
image

Megújul a Tihanyi Árpád úti rendelő

A győri önkormányzat évekkel ezelőtt indította rendelő-felújítási programját, amelyhez a saját források mellett a pályázati lehetőségeket is kihasználja. A Tihanyi úti rendelőintézet komplex infrastruktúra fejlesztése című projekt keretében az ott működő felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi praxisok, valamint a fogszabályozás és fogászati röntgen ellátásainak infrastrukturális fejlesztése valósul meg több mint 900 négyzetméteres területen.

 

Az intézmény fontos eleme a győri alapellátási rendszernek, hiszen 6 felnőtt és 3 gyermek háziorvosi praxis, 5 fogorvosi és 1 fogszabályozási praxis mellett 1 fogröntgen és 4 területi védőnői szolgálat is működik itt, összességében pedig 32 562 fő ellátását biztosítja. A fogszabályzás 124 384 fő részére nyújt fogszabályozási lehetőséget, míg a fogröntgen ellátandó lakosságszáma 257 258 fő, vagyis az ellátandó területhez nem csak Győr lakossága, hanem több település is tartozik. A területi védőnői ellátás kapcsán elmondható, hogy a 931 fő gondozott a város gondozottjainak mintegy 10 százalékát jelenti.

 

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményhez tartozó egészségügyi intézmény 2017-ben megvalósuló felújítása során megújulnak a földszinten lévő gyermekorvosi rendelők, új, akadálymentes mosdót is tartalmazó vizesblokkal, tárolóval, elkülönítővel. Az emelet északi oldalán lévő orvosi rendelők átalakítása a jelenlegi előírásoknak megfelelően, külön bejáratú vizsgáló helyiségek kialakításával történik meg, az emelet déli oldalán lévő fogorvosi rendelők és fogászati röntgen is megújul. Megtörténik a vizesblokkok átalakítása, akadálymentes mosdó, orvosi pihenő, veszélyes hulladéktároló kialakítása. Teljes gépészeti és villamos felújítás, új szellőztető rendszer is készül és teljes körűen akadálymentesítik az épületet. A tetőn elhelyezett napelemek gazdaságosabbá teszik majd az üzemeltetést.

 

A Tihanyi Árpád úti rendelőintézet infrastrukturális fejlesztése az intézmény szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését célozza, különös tekintettel az alábbi célcsoportokra: várandósok, nők, gyerekek és fiatalkorúak, fogyatékkal élők és idősek.

 

A Tihanyi úti rendelőintézet komplex infrastruktúra fejlesztése című projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából valósul meg. A Projekt összköltsége 258 337 056 forint, a támogatás intenzitása száz százalékos.