image
image
image
image
image
image
image
image

MEGÚJUL A TATAI ÚT ÉS A TIBORMAJORI ÚT CSOMÓPONTJA

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében sikeresen pályázott a „Győri Ipari Park fejlesztése (Tatai u. – Tibormajori csomópont)” című projektjével.

 

A város számára egyértelműen jó hír, hogy a Győri Ipari Park Kft. a meglévő ipari park bővítését tervezi a Tatai úttól délre fekvő fejlesztési területen. Az új lehetőségek új feladatokat is adnak, melyek keretében ki kell alakítani az új közlekedési elérhetőségeket. Ez érinti a közúti-, a gyalogos- és a kerékpáros forgalmat is, arról nem is beszélve, hogy ezeket az új útszakaszokat be kell építeni a már meglévő ipari parki és városi úthálózatokba.

 

Győr terület- és gazdaságfejlesztési stratégiájában kiemelt szerepet kap az infrastruktúra-fejlesztés, mely biztosítja a város számára a gazdaság további növekedésének lehetőségét. A munkáltatók és a munkavállalók számára is egyre fontosabb, hogy gyorsan és biztonságosan közlekedhessenek, akár a munkakezdésről, akár a hazaérkezésről van szó. Természetesen bármely közlekedési eszközről szót ejthetünk, Győr támogatja a négykerekű és a kétkerekű haladást, ahogy a balesetmentes gyalogos forgalmat is.

 

E célok mentén fogalmazódott meg a Tatai út – Tibormajori úti csomópont fejlesztésének, bővítésének igénye is, elősegítve ezzel a Győri Ipari Park újonnan kialakított területének könnyebb elérését. A csomópont fejlesztésével és az új útszakasz megnyitásával Győr ismét egy nagy lépést tesz a további töretlen fejlődés felé, amely hosszútávon kívánja biztosítani az itt élők, az itt munkát adók és vállalók megélhetését, korszerű, gyors és biztonságos közlekedését.

 

A „Győri Ipari Park fejlesztése (Tatai u. – Tibormajori csp.)” című, TOP-6.1.1-16-GY1-2018-00003 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósult meg. A megítélt támogatás összege 134 229 546 Ft.