image
image
image
image
image
image
image
image

LEZÁRULT A TATAI ÚT - TIBORMAJORI ÚTI CSOMÓPONT ÁTÉPÍTÉSE

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018 elején a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében sikeres pályázatot nyújtott be a Tatai u. – Tibormajori csomópont korszerűsítésére. A közlekedési infrastruktúra fejlesztési projekt célja - a Győri Ipari Park Kft. fejlesztési területén megvalósuló bővítéshez kapcsolódva – a csomópont átalakítása, bővítése volt.

 

 

A beruházás keretében a Tatai út és Tibormajori út csomópontban Győr irányából egy új jobbra kanyarodó sávot alakítottak ki, a Tibormajori útról balra nagy ívben kanyarodóknak a besorolást biztosító sávot, az ellenkező irányból érkezőknek pedig egy balra kanyarodó sávot építettek. Hasonló kialakítás készült az M1-es autópálya felől érkező oldalon is. A csomópontnál – a gyalogosok és kerékpárosok biztonságának érdekében – az útsávok között forgalomterelő szigetek épültek. Ehhez a csomóponthoz kapcsolódik majd az új ipari parki területekhez vezető kiszolgáló út, amelyet a közforgalom számára megnyitott magánútként alakítanak ki. A beruházás keretében autóbusz öblök is épültek.

 

 

A „Győri Ipari Park fejlesztése (Tatai u. – Tibormajori csp.)” című, TOP-6.1.1-16-GY1-2018-00003 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósult meg. A megítélt támogatás összege 134 229 546 Ft.