image
image
image
image
image
image
image
image

Lezárult a KEOP - Szolgálati Kerékpárprogram

Az Európai Unió által támogatott program keretében új kerékpártárolók épültek, a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak munkáját pedig „szolgálati kerékpárok” segítik…

Szakonyi Petra a Városfejlesztési Osztály munkatársa 2011. január 14-én elmondta, a program sikeresen lezárult, amelynek keretében megvalósult három kerékpártároló
a Városháza főépület mögött, az Építéshatósági iroda előtt, valamint a Honvéd ligeti épület mögötti parkolóban, a hivatal pedig húsz kerékpárral gazdagodott. Ezeket a bicikliket a hivatali dolgozók munkájukhoz, a különböző ügyek intézéséhez tudják igénybe venni.

A program keretében a városháza épületében tisztálkodásra alkalmas helyiséget is kialakítottak, ezzel segítik elő, hogy minél többen válasszák a munkába járáshoz is a kerékpárt.

A projekt egyéb rendezvények megszervezését is segítette. Megvalósult többek között a „Bringázz a munkába” kampány, és a városban kerékpáros reggeliket is szerveztek, amelyeken több százan vettek részt. Bringapolis – kerékpáros felvonulást rendeztek a Föld Napján és a Mobilitási Hét alkalmából is. Ezen programok célja ugyancsak a kerékpáros közlekedés népszerűsítése.
 
A projekt megvalósítására a pályázat 9 500 000 forintot biztosít a város számára, mely a teljes bekerülési összeg 95 százaléka.

A projekt az ÚMFT keretében, Európai Uniós források felhasználásával az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szakonyi Petra elmondta, a jövőben is folytatni kívánják a kerékpáros programok szervezését, és további pályázatokon is részt vesznek. A tervek között nem csak új kerékpártárolók, de  kerékpáros garázsok létesítése is szerepel. Utóbbi lényege, hogy aki elutazik, az biztonságban otthagyhassa biciklijét a busz-, vagy éppen a vasúti pályaudvaron.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Környezetvédelmi Fejlesztési Igazgatóság