image
image
image
image
image
image
image
image

Kerékpáros fejlesztések

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, európai uniós támogatással, hazai társfinanszírozással 110 878 010 Forint értékű fejlesztési projektet valósít meg. A beruházás célja Győr kerékpáros közlekedési hálózatának fejlesztése, bővítése.

 

 

A 81. sz. főút mellett tervezett új kerékpárutat már ez év közepén használatba vehették a győri lakók. Lassan végéhez közeledik a beruházás legjelentősebb részét kitevő kerékpáros nyomvonalak felfestése is, melynek eredményeként a győri lakosok városszerte biztonságosabban kerékpározhatnak a közutakon.

 

A szemléletformálás jegyében 2018 szeptemberében a Zechmeister utcai parkoló öbölben III. Győri Parkoló Napot szervezett az Önkormányzat. A program célja az alternatív közlekedési lehetőségek, kiemelten a kerékpár használat népszerűsítése volt a város vezető sportegyesületeinek és művészeti életének bevonásával. A program keretében az általános iskolás gyermekek nemcsak a közlekedés és sportolás, de az egyéb hasznos, személyiségfejlesztő időtöltések területein is alternatívákat ismerhettek meg.

 

 

A Kerékpáros közlekedési hálózatfejlesztés Győrben című, TOP-6.4.1-16-GY1-2017-00001 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósul meg. A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018. október 15.