image
image
image
image
image
image
image
image

Kerékpáros fejlesztés: Eredményes pályázat

Húsz férőhelyes, kamerával őrzött kerékpártárolók épülnek három helyszínen Győrben a „szolgálati kerékpárprogram” keretében…

A győri önkormányzat „Kerékpár tárolás és parkolás biztosítása a győri „szolgálati kerékpárprogram” keretében” című pályázatát pozitív elbírálásban részesítette és támogatásra érdemesnek találta a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága. – mondta el Simon Róbert Balázs alpolgármester 2009. november 13-án, pénteken.

A projekt megvalósítására a pályázat 9 500 000 forintot biztosít a város számára, mely a teljes bekerülési összeg 95 százaléka.

A projekt alapvető célja: A hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés infrastrukturális feltételeinek javítása. A mindennapos – közlekedési célú – kerékpározás elősegítése kerékpártároló, öltöző és zuhanyzó biztosításával munkahelyeken, illetve intézményekben. A tárolókat nem csak a hivatali dolgozók, de az ide érkező ügyfelek, látogatók is használhatják. – tette hozzá az alpolgármester.

A tervezett projekt elemek között szerepelnek a fedett, kamerával védett kerékpár parkolók, tárolók kialakítása a Városháza főépület mögötti parkolóban, az Építéshatósági iroda előtti parkolóban, valamint a Honvéd ligeti épület mögötti parkolóban (mindhárom helyszínen húsz darab kerékpár tárolására alkalmas parkolót alakítanak ki. ) Ezen felül része a polgármesteri hivatal épületében higiénés körülmények biztosítása, valamint a tájékoztatás, nyilvánosság, szemlélet formálás, kerékpáros kampányok akciók melyek a tavasz folyamán kerülnek megrendezésre.

A projekt az ÚMFT keretében, Európai Uniós források felhasználásával az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Simon Róbert Balázs azt is elmondta, hogy a közelmúltban az önkormányzat saját forrásból húsz darab kerékpárt vásárolt a hivatal dolgozói részére, munkavégzésük könnyítése érdekében.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Környezetvédelmi Fejlesztési Igazgatóság