image
image
image
image
image
image
image
image

Kerékpáros és parkolási infrastruktúra fejlesztések

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, európai uniós támogatással, hazai társfinanszírozással 2.000.000.000 Forint értékű fejlesztési projektet valósít meg. A GyőrSZOL Zrt-vel közösen megvalósított beruházás célja Győr belvárosa kerékpáros és parkolási infrastruktúrájának fejlesztése, bővítése.

 

A projekt keretében tervezett, sokrétű beruházás lassan a végéhez közeledik. Az Árpád út és a Teleki László utca sarkán épülő Parkolóház átadása a napokban várható. Az új parkoló létesítményhez kapcsolódón a forgalom megfelelő elvezetése érdekében átalakult a Teleki utca – Árpád út csomópont is. A parkolóház közvetlen szomszédságába az Önkormányzat GyőrBike közösségi kerékpárkölcsönző állomást telepített, lehetővé téve a közlekedési mód váltását a gépkocsival a Belvárosba érkezők számára. A parkolóház mellett fedett kerékpártároló kialakítására is sor került, így a belvárosba kerékpárral érkezők, de a sétálóutcákba útjukat gyalogosan folytatók is biztonságban tudhatják járműveiket.

 

A belváros több pontján (Aradi vértanúk út, Virágpiac, Baross Gábor utca) – süllyedő oszlopok telepítésével - megfelelő fizikai zárások kialakítására került sor.

 

A projekt keretében számos kerékpáros közlekedésfejlesztést szolgáló intézkedés is megvalósult. A Belváros területén a biztonságos és balesetmentes kerékpáros közlekedés érdekében tervezett kerékpáros nyomok és kerékpársávok felfestése, kerékpáros csomóponti átalakítások megtörténtek.

 

A „Kerékpáros és parkolási infrastruktúra fejlesztése Győrben” című, TOP-6.4.1-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósul meg. A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019. február 28.