Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Kedves Látogató!

A Győr városi szennyvíztisztító telep építése beruházás keretében 2007. július 20-án eredményesen lezárult az éves garanciális időszak.

A beruházás megkezdéséről 1999. május 6-án döntött Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyulése, mely döntéssel kezdetét vette a város számára létfontosságú környezetvédelmi beruházás. A beruházás az Európai Unió támogatásával valósult meg, amely nagy kihívást jelentett a munkában résztvevők számára. E beruházás volt az első magyarországi környezetvédelmi szennyvizes projekt, amelyet támogatott az ISPA/Kohéziós Alap program.

A projekt előremenetele során a folyamatosan változó jogszabályi körülmények között küzdöttünk meg a kivitelezés határidőre és pénzügyi keretek között történő megvalósulásáért, valamint az adminisztrációs kötelezettségek teljesköru elkészítéséért.

A szennyvíztisztító telepről távozó tisztított szennyvíz megfelel a hazai és nemzetközi előírásoknak, így teljesült a projekt szlogenje és tiszta víz kerül a Mosoni-Dunába. A visszajelzések szerint megszunt a bácsai városrészekben a szennyvíztelep okozta néha már-már elviselhetetlen buz, amely megszüntetése egyik fontos célja volt a beruházásnak.

Ezúton is megköszönöm, hogy a projekt honlapjára több mint kilencvenezer alkalommal klikkeltek rá, ezzel is bizonyítva, hogy a projekt nemcsak az abban résztvevőknek, hanem a környezettudatos polgároknak is fontos volt.

További jó egészséget kívánok:

Horváth István
témafelelős