image
image
image
image
image
image
image
image

Hétfő esti forgatag a Széchenyi téren

2009. július 13-án, hétfőn este több ezer ember élvezte a ragyogó időben a megújult Széchenyi tér által nyújtott csodálatos hangulatot. A városvezetése közös sétára hívta a győri polgárokat, hogy vegyék birtokba a teret. Jó volt nézni, ahogy a kisgyerekek szaladgáltak, élvezték a szökőkút játékát, ahogy a hangulatos teraszok megteltek a hétfő este ellenére, és ahogy idősek, fiatalok üldögéltek a felújított tér padjain a díszkivilágítás alatt.

Borkai Zsolt polgármester a tér egyik teraszán tartott sajtótájékoztatón elmondta, 2006-ban választási ígéret volt, hogy ha törik, ha szakad, megújul a Széchenyi tér. Azóta sokan sokféleképpen próbálták késleltetni, ellehetetleníteni a munkát, de a lényeg, hogy most itt ülhet a megújult téren és Győr városa büszke lehet rá, hogy valóban Közép-Európa legszebb barokk terét tudhatja a magáénak.

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, belvárosi képviselő, aki kiemelte, hogy 15 éve vár erre a pillanatra és most nagyon boldog, hiszen látva a sok embert, a tér képes betölteni azt a szerepet, hogy összehozza az embereket: beszélgetni, üldögélni, iszogatni lehet és egyszerűen élvezni a jó hangulatot, márpedig ez volt a cél.

A projektért felelős alpolgármester, Németh Zoltán köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki bármivel is hozzájárult a tér elkészültéhez. Nem volt egyszerű a feladat, hiszen voltak problémák, de minden nehézség ellenére, rekord idő: 108 nap alatt elkészült a Széchenyi tér. Február elsejétől a környező utcák megújításával folytatódnak a munkálatok.

Dr. Szakács Imre a megyei közgyűlés elnökeként dicséretét fejezte ki, hogy ígéretből valóság lett és minden győri polgár örömének szolgálatára ajánlotta a Széchenyi teret.

A város vezetése örömmel vette, hogy annak ellenére, hogy nem voltak nagyszabású programok, nagyon sokan eljöttek a közös sétára. A zenélő szökőkút, a látványos megvilágítás, a hangulatos teraszok mindenki megelégedésére szolgáltak és ismét pezsgett a város az egyszerű hétköznap estén is.

Természetesen az ünnepélyes átadás sem marad el, 2010-ben, mikor a második ütem is befejeződik, színes programok várják majd a győri polgárokat.