image
image
image
image
image
image
image
image

Elindult a Varázsbusz!

A projekt keretein belül 2012. február 3-tól elindult a „Varázsbusz”, amely a fiatalok számára igyekszik vonzóvá tenni a közösségi közlekedést az autóval szemben. Az ingyenes Varázsbuszok heti rendszerességgel péntekenként a város két legforgalmasabb külső kerületéből (Ménfőcsanakról és Győrszentivánról) indulnak, a menetrend szerinti járatokkal közel egy időben és a diákok által használt megállókban állnak meg.
 

A buszokon utazás közben minden alkalommal más témakörben megtekintett szemléletformáló kisfilmek által ismereteket szerezhetnek többek között a fenntartható közlekedésről, s ezzel a módszerrel tudatos döntések meghozatalára ösztönözhetők a közlekedésben.

Első alkalommal február 3-án pénteken a „CO kibocsátás, szállópor, szmog” témakörben vetített szemléletformáló kisfilm segítségével bővíthették ismereteiket a fiatalok. Az első járatok nagyon népszerűnek bizonyultak a diákok körében, a megállókban sokan csak a Varázsbusz megérkezésére vártak. Azokat a fiatalokat, akik még nem hallottak a Varázsbuszról a győri Import Impró társulatának tagjai próbálták felcsalogatni a buszokra, majd ráhangolni az adott alkalommal vetítendő kisfilm témájára. A csanaki és szentiváni megállókat elhagyva - mikor már mindenki felszállt a buszra, aki szeretett volna - kezdődött az e heti kisfilm vetítése, melyet a fiatalok érdeklődéssel fogadtak. A programon résztvevők a menetrendet is tartalmazó szemléletformáló kiadványt kaptak, melyben a 15 hét alatt vetített kisfilmek témaköreiről is olvashatnak.
 

A Varázsbuszon vetített kisfilmek újranézhetők a http://www.kornyezetbaratgyor.hu/ weblapon, melyekhez rövid kvíz kérdések kapcsolódnak majd. A helyesen válaszolók részt vehetnek a tavaszi félév végén megrendezésre kerülő fenntartható közlekedés témájú vetélkedőn, melyen a sikeresen résztvevők értékes nyereményekben részesülhetnek. A Varázsbusz megtalálható a facebook közösségi oldalon is, ahol az érdeklődők minden fontos információhoz hozzájuthatnak, ami a Varázsbusszal kapcsolatos.

 

A következő Varázsbusz járat február 10-én pénteken indul és a bemutatásra kerülő téma a „Társas kapcsolatok” lesz.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Környezet és Energia Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be „Közlekedj tudatosan! – Fenntartható közlekedést ösztönző szemléletformáló kampány Győrben” címmel. A projekt megvalósítása 2011. szeptemberétől 2012. augusztus végéig tart.