image
image
image
image
image
image
image
image

Bokrétaünnep: Szerkezetkész a Mobilis

Fontos állomásához érkezett a Mobilis interaktív kiállítási központ építése. 2011. július 26-án szerkezetkész állapotba került az épület, így legmagasabb pontjára felkerült a bokréta…


A bokrétaünnepen a győri önkormányzat képviseletében Polgári István projektmenedzser elmondta, a város a közel 1,7 milliárd forint európai uniós támogatás mellett 200 millió forintos önrészt vállalt, hogy megvalósuljon az autógyártáshoz kapcsolódó science center, amely a szórakoztatva tanítás feladatát vállalja magára. Az építkezés október végére  fejeződhet be.


Az épület kivitelezésével párhuzamosan már készülnek a látványos interaktív kiállítási eszközök is, amelyek várhatóan 2012 januárjában érkeznek meg a Mobilis központba, hogy a 2012  márciusi nyitásra minden készen álljon.


Nagy Iván tervező-építész és csapata mutatta be az ívháromszög alapformájú épület főbb jellemzőit, amelyben az állandó és ideiglenes kiállítási területek mellett helyet kap egy konferenciaterem és digitális könyvtár is. A tetőterasz nem csak a panoráma miatt lehet érdekes, hiszen ez a terület is alkalmas kiállítási eszközök elhelyezésére.


Dénes Balázs a kivitelező West Hungária Bau műszaki igazgatója kifejtette, az építkezés az ütemterv szerint halad, mostanra szerkezetkész állapotba került az épület, és következhet a Mobilis „felöltöztetése.”


Az építkezést a http://www.mobilis.gyor.hu/ honlapon élőben is nyomon követhetjük.