image
image
image
image
image
image
image
image

A Széchenyi tér felújítása

A Győr legszebb barokk terének felújítási munkái hosszú évek előkészítő tevékenysége után végre a kivitelezés szakaszába ért.

A Széchenyi tér felújítási munkálatait az erre a célra alakult Széchenyi tér 2009 konzorcium – melyet a West Hungaria Bau, valamint a Penta Általános Építoipari Kft. alkot – március 24-én kezdte meg a kivitelezési munkálatokat.

A jelentősen megújuló, funkciójában is bővülő tér környezetéhez méltó módon szolgálja majd a pihenni vágyó helybelieket és az ide látogatókat.

A beruházás első ütemében elkészül a tér leburkolása (a Lloyd előtti sáv kivételével), a vendéglátó teraszok új formában jelennek meg, növényeket telepítenek, kihelyezik az utcabútorokat, s látványos szökőkútrendszert is kialakítanak. Az első ütem június 10-ig készül el.

A második ütem, vagyis a beruházás végső befejezése 2010. március 31-ig valósulhat meg. Ekkor készül el a Lloyd épület előtti sáv, a Lloyd melletti teresedés a Rómer szobornál, a Rákóczi utca a Teleki utcáig, valamint a Gyógyszertár köz.