image
image
image
image
image
image
image
image

A projektről

A kedvezményezett neve:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe:

József Attila úti rendelő átalakítása és bővítése

A szerződött támogatás összege:

118 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt az egészségügyi alapellátáson belül a 9028 Győr, József Attila út 85. szám (686/1 hrsz.) alatti rendelőintézetben működő felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi, valamint a védőnői szolgálat komplex infrastrukturális fejlesztését célozza meg. A jelenlegi felnőttorvosi és védőnői rendelőket magába foglaló épület a telek délkeleti felében, a József Attila út felé eső részében helyezkedik el, míg a gyermekorvosi rendelőket magába foglaló épület a telek másik felében áll. Mindkét épület gyakorlatilag szabadon álló épületként helyezkedik el a területen. A két épület között így egy viszonylag nagyobb közbenső udvar alakult ki, amely gyakorlatilag, mint szabad terület, az egyetlen lehetőséget jelenti a szükséges bővítéshez, a telken belül.

A beruházás során a jelenlegi védőnői rendelők áthelyezése történik meg a felnőtt orvosi rendelők épületéből az önálló, új épületrészbe. Ezzel együtt nő a három intézeti egység rendelőinek száma a szükséges kiszolgáló funkciókkal együtt. Ezen kívül megvalósul mindhárom egység tekintetében az önálló mosdóblokkok kialakítása, bővítése, korszerűsítése és akadálymentesítése.

A felnőttorvosi és a gyermekorvosi rendelők – a belső funkcióbővítés mellett - az eredeti helyükön, az eredeti épületeikben maradnak, a bővített részbe pedig teljes egészében a védőnői szolgálat funkciói kerülnek. A fejlesztés során egy teljeskörű belső felújítás és projektarányos akadálymentesítés is megvalósul az épületben. A projekt tartalmaz egy energetikai korszerűsítést is. A rendelők fűtési, és HMV hőenergia ellátása kondenzációs gázkazánokkal történik majd. A rendelőn belül padló-, és radiátoros fűtés lesz kialakítva. Ezek mellett komplett nyílászáró csere is történik. A felújítás után az épület eléri a „CC” (korszerű) energetikai besorolást.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2020. március 31.

A projekt azonosító száma:

TOP-6.6.1-16-GY1-2018-00001