image
image
image
image
image
image
image
image

A projektről

A kedvezményezett neve:

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe:

Kerékpáros és parkolási infrastruktúra fejlesztése Győrben

A szerződött támogatás összege:

2 000 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):

100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Az Árpád út és a Teleki László utca sarkán épülő létesítmény fő funkcióját tekintve egy 200 férőhelyet tartalmazó nyitott gépjármű tároló. Az épület emellett helyet biztosít a Győri Balett új próbatermének, melynek kialakítási költségeit az önkormányzat önerőből finanszírozza. A házban a tervek szerint gépjárművek tárolására pince plusz öt szinten lesz lehetőség fél szint eltolásos szerkesztéssel. A használatot foglaltság jelző rendszer segíti, az alsó szinten elektromos autók töltését szolgáló egységet is terveznek. A forgalom megfelelő elvezetése érdekében átalakítják a Teleki utca – Árpád út csomópontot is.

Tervben van az Aradi vértanúk úti, Virágpiaci (közösségi közlekedési), valamint a Baross Gábor utcai megfelelő fizikai zárások kialakítása (az Árpád úttól az Arany János utcáig) is. Itt jelenleg is találhatók ugyan zárások, de a beléptető kapukkal zárható csak ki a jogosulatlan behajtás. A lezárt területeken a közösségi közlekedés és az ott élők gépjárművel való belépése, valamint az érintett üzletek kiszolgálása lesz megengedett, így itt a gyalogos és kerékpáros forgalom is nagyobb biztonsággal zajlik majd.

A parkolóház közvetlen szomszédságába GyőrBike közösségi kerékpárkölcsönző állomást telepítünk 15 dokkolóval, lehetővé téve a közlekedési mód váltását a gépkocsival a Belvárosba érkezők számára. A parkolóház mellett fedett kerékpártárolót is kialakítunk, így a belvárosba kerékpárral érkezők, de a sétálóutcákba útjukat gyalogosan folytatók is biztonságban tudhatják járműveiket.

A projekt keretében számos kerékpáros közlekedésfejlesztést szolgáló intézkedés is megvalósul. Kialakítjuk azokat a még hiányzó kerékpáros hálózati elemeket, kerékpáros nyomokat és kerékpársávokat, kerékpáros csomóponti átalakításokat, amelyek a biztonságos és balesetmentes kerékpáros közlekedést szolgálják a Belvárosban.

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2019.02.28.

A projekt azonosító száma:

TOP-6.4.1-15-GY1-2016-00001