Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Tehetségnap Győrben

Nagyszabású tehetségsegítői szakmai programot rendeznek Győri Géniusz Tehetségnap elnevezéssel Győrben, november 12-13-án az egyetemi csarnokban…

Körmöci Katalin az Oktatási és Kulturális Osztály munkatársa kifejtette, a szakmai napra előzetesen mintegy 2300 pedagógus jelentkezett nem csak Győrből és a régióból, de a határainkon túlról is.

Mentler Mariann a Magyar Géniusz Program képzési munkacsoportjának vezetője hozzátette, a programhoz kapcsolódóan 260 pedagógus számára nyílik lehetőség térítésmentes képzésre a tehetségsegítés témájában, 14 helyszínen.

Gózon Ákos a program kommunikációs vezetője kiemelte, Győrben 14 tehetségpont működik, így a várost nevezhetnénk akár a tehetséggondozás dunántúli központjának is. M. Szilágyi Zsuzsa a www.geniuszportal.hu szerkesztője a honlappal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy érdemes azt böngésznie a fiataloknak, de a szülőknek és a pedagógusoknak is, mert rengeteg hasznos információval szolgál a tehetségsegítés témakörében.

A Győri Tehetségnap közvetlen előzményének a június eleji szakmai program: a helyi Tehetségpontokat és regionális tehetségsegítőket összefogó Tehetségsegítő Tanács megalakítását célzó konferencia tekinthető. Tágabb értelemben vett előzménye pedig az a több évtizedes szakmai munka, amelynek révén Győr a tehetségügy dunántúli fővárosa, 2009-től pedig a Magyar Géniusz Program kiemelt szakmai partnere lett.

Győrött az elsők között vált Tehetségponttá az országban, az akkor már egy évtizede működő Talentum Műhely. Jelenleg a Magyar Géniusz Program felhívására 14 Tehetségpont működik a városban.

A Győri Géniusz Tehetségnap témája: Tehetséggondozás, pályaorientáció a kisgyermekkortól a munkaerőpiacig. A Magyar Géniusz Program és Győr város kiemelt törekvése, a tehetségbarát környezet megteremtése, hogy az intézményi és civil kezdeményezéssel létrejött Tehetségpontok a helyi közösségek, a munkaerőpiac a felsőoktatási intézmények segítsék a tehetségígéretek pályaorientációját, támogassák és kövessék életpályájuk alakulását.

Az előadók között szerepel többek között dr. Hoffmann Rózsa a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára, Prof. Csermely Péter a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke, vagy éppen dr. Gyarmathy Éva az MTA Pszichológiai Kutatóintézetének kutatópszichológusa.

A részletes program innen elérhető.