image
image
image
image
image
image
image
image

Végéhez ért a Pesti út felújítása

2018 év végére befejeződött a győri Önkormányzat Pesti út felújítását célzó beruházása. A fejlesztés keretében a Reptéri út tengelycsatlakozásától a Szent Vid út irányába tartó szakaszon – mintegy 389 méter hosszan - történt meg a Pesti út új nyomvonalának megépítése. Az útpálya déli oldalán merőleges parkolók és egy elektromos töltőállomás is helyet kaptak. Az útszakasz északi oldalán a közvilágítást biztosító új kandelábereket helyeztek el. A vízelvezetésről zárt csapadékvíz csatorna gondoskodik.

 

Az európai uniós és hazai társfinanszírozással megvalósuló beruházás nagyban hozzájárul a győri Ipari Park felől a város felé áramló forgalom levezetéséhez, alternatív lehetőséget biztosítva a haladásra. Mindemellett biztosítja a fejlesztéssel érintett útszakasz mentén elhelyezkedő gazdasági vállalkozások számára a zökkenőmentes összeköttetést az 1-es számú főúttal. Az új útszakasz mentén - önkormányzati saját finanszírozással - kiemelt szegéllyel elválasztott kerékpárút is épült, ezzel biztosítva a járműforgalom mellett a kerékpáros forgalom biztonsági feltételeit is.

 

A fejlesztési projekt (azonosítószám: TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00001) az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban, 129.405.862 Ft támogatási összegből valósult meg, melyhez Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata további mintegy 28.000.000 Ft önerőt biztosított.