image
image
image
image
image
image
image
image

Széchenyi tér: Megkezdődött a műszaki átadás

A befejezéséhez érkezett a Széchenyi tér felújítása. A műszaki átadás 2010. május 14-én, pénteken kezdődik…

Németh Zoltán alpolgármester elmondta, a műszaki átadás a tér kivitelezési folyamatának lezárása. Az eljárás az engedélyező hatóságokkal, szakhatóságokkal, az egyéb érintettekkel (pl: „szomszédok”) zajlik, akik nyilatkozhatnak az elkészült munkáról.

Az alpolgármester hozzátette, ezzel párhuzamosan zajlik a Mária-oszlop műszaki átadása, valamint a tér forgalomba helyezési eljárása is. Ez utóbbiban a rendőrség, tűzoltóság, mentők, vagyis azok a szervezetek érintettek, akiknek minden időben biztosítani kell a járművel történő bejutást.

Az eljárás mintegy kéthetes folyamat, ez idő alatt még apróbb munkák lehetségesek a téren. A folyamat lezárása után a győriek több évtizedes igénye valósul meg. Június 5-én Borkai Zsolt polgármester ünnepélyesen is átadja majd a megszépült Széchenyi teret.

A két egymást követő ütemben megújult tér igazi élettel teli találkozási ponttá, idegenforgalmi látványossággá vált a szökőkúttal, pihenőkkel, hangulatos teraszokkal, hűsítő ivókúttal.

A közelmúltban visszakerült a térre a restaurált Mária-oszlop, valamint a tér felújításával párhuzamosan megszépült a Lloyd épülete is. Mint arról már korábban beszámoltunk, a Széchenyi tér körül az új beléptető rendszer kiépítésével akadályozzák meg a járművek jogosulatlan behajtásait.