image
image
image
image
image
image
image
image

Péntektől egyirányú a forgalom a Kálóczy téren

A volt egyetemi parkoló helyén épülő körforgalomhoz kapcsolódva 2010 augusztus 13-tól egyirányúsítják a forgalmat a Kálóczy téren az egyetem irányából a Kossuth híd felé…

Németh Zoltán alpolgármester a helyszínen számolt be a Jedlik híd beruházásával kapcsolatos útépítések aktuális állásáról. Mint mondta, a héten történő legnagyobb változás, hogy péntektől egyirányú a Kálóczy tér.

Az alpolgármester kifejtette, a hídhoz kapcsolódó körforgalmi csomópont egyirányú kivezetést biztosít majd a Kálóczy tér irányába, ezért az utcában a forgalom a Kossuth híd felé egyirányú lesz. Hozzátette, a változást nem csupán a hídépítés indokolja, hiszen forgalmas napokon már eddig is torlódások alakultak ki ezen a helyen. A két oldalt parkoló autók mellett csak nehezen tudott működni a kétirányú forgalom.

A Kossuth híd irányából az egyetem felé tehát péntektől nem a megszokott Kálóczy téri irányban juthatunk el, hanem a Rónay utca felől, az ideiglenesen kialakított kettős körforgalmat (Rónay-Hédervári-Szövetség u. csomópont) érintve.

Ezzel a csomóponttal kapcsolatban Németh Zoltán hangsúlyozta, ideiglenes megoldásról van szó, hiszen egy év múlva egy darab nagy körforgalom épül a területen. Ehhez azonban a sarkon álló egyetemi épület bontása szükséges, de ez csak akkor történhet meg, ha az egyetemi új épület elkészül, és az átköltözés is befejeződik.

Az alpolgármester a szigeti oldalon zajló aktuális munkákra is kitért. Mint mondta, a napokban kezdődik, és október közepére várható a Petőfi téri körforgalom építése, a Stromfeld Aurél utcai körforgalmi csomópontok kialakítása pedig várhatóan augusztus 23-án indul és szintén október második felére várható a befejezés. Az Erkel Ferenc utca három ütemben újul meg, a Róth Emil utca kivitelezése előre láthatóan szeptember 21-től október 22-ig tart.