image
image
image
image
image
image
image
image

Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Pesti út)

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület és Településfejlesztési Operatív Programban a Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Pesti út) című projekt megvalósítására.

 

„Az önkormányzat folyamatosan fejleszti közlekedési infrastruktúráját, a saját fejlesztések mellett fontos állami beruházások is megvalósulnak, emellett pedig a pályázati lehetőségeket kihasználva európai forrásokat is igénybe tudunk venni.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, aki hangsúlyozta, az elmúlt időszakban több olyan fejlesztés is elkészült, amely új közlekedési kapcsolatokat nyitott a városban egyrészt a győriek közlekedését segítve, másrészt pedig biztosítva a gazdasági területek jobb elérését.

 

Bár a közúthálózat közvetlenül nem vesz részt a termelési folyamatban, de közvetve befolyásolja a termelés fejlesztésének lehetőségét. Az 1-es számú főúttal párhuzamosan futó Pesti út hozzájárul az ipari park felől a város felé áramló forgalom levezetéséhez, alternatív lehetőséget biztosítva a haladásra. Mindemellett biztosítja a fejlesztéssel érintett útszakasz mentén elhelyezkedő gazdasági vállalkozások számára a zökkenőmentes összeköttetést az 1-es számú főúttal.

 

A projekt keretében a tervezett Pesti út új nyomvonalának megépítése valósul meg, továbbá az útpálya burkolata mellé a közterület déli oldalán merőleges parkolókat építenek ki. Az újonnan kialakított parkolótér szerves részeként helyezik el az elektromos autók töltésére alkalmas állomást.

 

A fejlesztés a Pesti út Reptéri út tengelycsatlakozásánál kezdődik, az új nyomvonal a Szent Vid út irányába indul. A teljes építési hossz 389 méter, az útszakasz hét méter széles, két forgalmi sávos, új, teljes értékű aszfalt pályaszerkezettel készül. Az út északi oldalán a közvilágítást biztosító új kandelábereket helyeznek el. A vízelvezetésről zárt csapadékvíz csatorna gondoskodik majd.

 

A Munkaerő mobilitás támogatása Győrben (Pesti út) című, TOP-6.1.5-16-GY1-2018-00001 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósul meg. Az elnyert támogatás összege: 198.110.279 Ft, támogatási intenzitása száz százalékos.