image
image
image
image
image
image
image
image

Megújult a Báthory utcai bölcsőde

A győri önkormányzat sikeres pályázata révén a Báthory utcai Bölcsőde komplex felújításon esett át.  A külső és belső átalakítások mellett a bölcsődei nevelési programba foglalt célok megvalósítását segítő eszközök beszerzésére is sor került…

 

„A gyermekek nevelési környezetére a győri önkormányzat nagy figyelmet fordít, kiemelt feladatának tekinti az óvodák, bölcsődék felújítását, amelyre évek óta százmilliós nagyságrendben biztosít saját forrást, emellett a pályázati lehetőségeket is keresi. Az idén is több intézmény beruházása készül el uniós támogatással, köztük a Báthory utcai bölcsőde is megújult, amely Révfalu városrész lakosait segíti. – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester.

 

Páternoszter Piroska a győri Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Főosztályának vezetője hozzátette:  többéves koncepció része a megújult bölcsőde felújítása. A szakmai fejlesztések mellett kiemelt cél, hogy az egyes városrészek arányosan részesüljenek a különböző felújításokból, ezáltal az ott élő lakosság jobban magáénak érezhesse a lakókörnyezetét.

 

A felújított bölcsődét Bartalné dr. Tóth Györgyi igazgató-asszony vette át, és mondott köszönetet a megvalósult beruházásért az intézmény dolgozói és a gyerekek nevében.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával elkészült beruházás során az intézmény mintegy 545 négyzetmétere újult meg, míg 298 négyzetméternyi területet alakítottak át. A munkálatok során az épület homlokzata, s a lapostető is új szigetelést kapott, és a nyílászárókat is kicserélték. A belső átalakítások az épület három csoport-egységének vizesblokkját érintették, amelynek során a meglévőhöz hasonló, még egy egység épült két-két gyerek WC-vel és gyerek mosdóval. Ez a rész két új pelenkázóval, zuhanyzóval, valamint a felnőtt mosdóval is bővült. Az A és a D épület közötti épületrészen akadálymentes bejáratot alakítottak ki. A D épületben akadálymentes vizes blokkot és szintén akadálymentes szülői tárgyalót hoztak létre. A dolgozói vizesblokk és öltöző is megváltozott, s két új raktárt is kialakítottak.

 

Kicserélték a belső nyílászárókat, a padlóburkolatokat, megújultak a falfelületek, és új beépített szekrények készültek, új akadálymentes parkolót is kialakítottak. A projekt keretein belül eszközbeszerzésre is sor került. Ezek között különféle játékformák mozgásos, értelmi és kreativitást fejlesztő eszközökkel, valamint udvari játékokkal is gazdagodott az intézmény.  A bölcsőde helyiségeinek hiányos berendezéseit is fejlesztették, új bútorok, tárolók, függönyök, különböző informatikai eszközök kerültek a bölcsődébe, valamint fedett kerékpártárolót, párakaput is beszereztek. Ezeken kívül ipari mosó és szárító gép és konyhai eszközök is szolgálják a színvonalas működést.

 

A Báthory utcai Bölcsőde komplex felújítása című, TOP-6.2.1-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósult meg. A Projekt összköltsége 239 122 921 forint volt, ebből elszámolható támogatási összeg: 238 562 142 forint.