image
image
image
image
image
image
image
image

Megújult a Barátság Sportpark

A hétvégén vehették birtokba a győriek a megújult Barátság parkot. Az egyedülálló létesítmény az V. Arrabona Futófesztivál és Sportnap helyszíneként debütált…

Az Arrabona Futófesztivál és Sportnap ma már hagyománnyá vált Győrben, az elmúlt évek során a város egyik legnagyobb szabadidő-rendezvényévé nőtte ki magát. Az idei év különlegessége maga a helyszín volt, hiszen a rendezvénynek a megújult Barátság Sportpark adott otthont.

A futófesztiválon szép számmal indultak kisebbek és nagyobbak, de sokan szurkolóként, vagy éppen a megújult park megtekintéséért, sporteszközeinek kipróbálásáért látogattak ki.

A napot és a létesítményt Borkai Zsolt polgármester nyitotta meg, hogy aztán eldördüljön a startpisztoly, és elindulhassanak a futók. A résztvevők a táv utolsó, 600 méteres szakaszát a park új, rekortán futópályáján teljesítették. A verseny után a szépkorúak bemutatója és az eredményhirdetés következett. Ezután pedig a parkba látogatók vették birtokba a különböző sportpályákat, játszóteret és a sporteszközöket.

A Barátság park mintegy három évtizede szolgálta a lakótelep, illetve a város polgárainak szabadidős programjait, s ez idő alatt csak az elengedhetetlenül szükséges karbantartás és felújítási munkálatok elvégzésére került sor. Győr középtávú sportkoncepciójában megfogalmazottak szellemében született döntés a park teljes megújításáról, hogy az alkalmas legyen minden korosztály számára a sportolásra, a szabadidő hasznos eltöltésére.

Ennek megfelelően a közel 29 000 m2-es parkban három korszerű, sátorral fedhető, változtatható kapuméretű, műfüves pálya, utcai kosárlabda pálya, szabadtéri erőpark, az uniós szabványoknak megfelelő gyermekjátszótér, az életkori sajátosságok figyelembevételével kialakított nyugdíjas park és egy 600 méteres rekortán borítású futópálya került megépítésre. A korszerűen megvilágított, zárhatóan körbekerített park igénybevételét egy 420m2-es kiszolgáló létesítmény segíti öltözőkkel, irodákkal, terasszal és büfével.

A sportpark szolgáltatásai nyitvatartási időben, a hét minden napján  6 órától 22 óráig vehetők igénybe. Az üzemeltető Győr Megyei Jogú Város Sportigazgatósága honlapján még több információt és fotót talál a megújult sportparkról, valamint elolvasható a park házirendje is.