image
image
image
image
image
image
image
image

Lezárult a Széchenyi tér-projekt

A „Széchenyi tér és környezetének funkcióbővítő fejlesztése” projekt projektzáró rendezvényét 2010. október 29-én tartották, amelyen a beruházást Borkai Zsolt polgármester jelentette készre…

Borkai Zsolt polgármester a rendezvényen köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a beruházásban. Mint mondta, a város életében olyan jelentős fejlesztésről van szó, amely a győrieket és a turistákat egyaránt szolgálja. A tér nem csak megújult, de valódi közösségi területté változott, különösen a tavaszi-nyári időszakban.

A polgármester kifejtette, a teljes projekt közel kétmilliárd forint, ebből az uniós és állami támogatás összege 896,5 millió forint. A város 370 millió forintos önrészt vállalt, és a magánbefektetők is jelentős szerepet vállaltak a beruházásban, amelynek révén nem csak a tér, de a környező utcák, épületek nagy része is megújult.

Breznovits István a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója kiemelte, ez az első olyan megyei jogú városban megvalósult városrehabilitációs projekt, amelyet lezártnak tekinthetünk. Ehhez széleskörű összefogásra volt szükség, melyben az Európai Unió, az állam, az önkormányzat, az egyház és a magánerő is jelentős szerepet vállalt.