image
image
image
image
image
image
image
image

Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata 625 121 990 forint száz százalékos intenzitású támogatást nyert a Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben című projekt megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból.

A beruházás ereményeként bővül a város kerékpárút hálózata, biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés, Adyváros településrész kerékpárosbaráttá válik, valamint újabb forgalomcsillapított övezettel bővül a város.

A program elemei:

Tatai út: A tervezett kerékpárút a Tatai úton található a Hecsei úti körforgalmú csomópont és a Tibormajori út csomópontja közötti szakaszon épül. Csatlakozik a Hecsei úti körforgalom meglévő kerékpárútjához, valamint kétirányú kerékpáros átvezetéssel a Tibormajori úthoz.

 

A Zöld utca: A tervezett egyirányú kerékpárút (és gyalogjárda két gyaloglósávval) megteremti a Soproni utca – Kisdiófa utca közötti hiányzó kerékpárforgalmi kapcsolatot.

Régi Szentiváni út: A Régi Szentiváni út északi oldalán tervezett kétirányú kerékpárút építés jelentős város és Ipari Park irányú forgalmat bonyolíthat le és mindkét oldalon meglévő, vagy tervezett kerékpáros hálózati elemhez kapcsolódik.

Kodály Z. u. : A Kodály Zoltán utcai kerékpáros tengely, rendkívül fontos kerékpáros közlekedési útvonala Adyvárosnak. A kerékpárosok biztonságos közlekedését jelenleg mindkét oldalon parkoló autók akadályozzák. A Kodály Z. utcában tervezett kerékpáros létesítmény (két oldalon vezetett egyirányú kerékpárút) két, a kerékpárral közlekedők számára is rendkívül fontos csomópontot köt össze, a Földes G. utcai és az Ifjúság körúti körforgalmú csomópontot. A tervezett kerékpárút mindkét végén kiépített kerékpárútba csatlakozik a meglévő körforgalmú csomópontokban.

1301 sz. út (Külső Bácsai út): A tervezett kerékpáros létesítmény (típusa: egy oldalon vezetett kétirányú kerékpárút) csatlakozik a már meglévő Új-Bácsai úti kerékpárúthoz. Összekötést biztosít Víziváros és Kis-Bácsa városrészek és lakóterületek között. A tervezett kerékpárút fejlesztés hozzájárul a jelenleg rendkívül nagy közúti forgalmat bonyolító és egyúttal balesetveszélyes 1301.sz. út tehermentesítéséhez és lehetővé teszi a kerékpárosok közúti forgalomtól való elválasztását és balesetmentes közlekedését.

Reptéri út I. ütem és II. ütem: A Reptéri út mellett építésre tervezett kerékpáros létesítmény típusa, egy oldalon vezetett kétirányú kerékpárút. A tervezett kerékpárút fejlesztés hozzájárul a jelenleg rendkívül nagy közúti forgalmat bonyolító és egyúttal balesetveszélyes Reptéri út tehermentesítéséhez és lehetővé teszi a kerékpárosok közúti forgalomtól való elválasztását és balesetmentes közlekedését.

Győr, Belvárosi beléptető rendszer: Az eddig elkészül forgalmi zárosokkal a belváros északi és északkeleti részén a közlekedés a legkisebb mértékre redukálódott, és nem keletkezik szükségtelen forgalom. A belváros déli és keleti részének forgalmi rendje jelenleg fizikai zárás nélküli, amelyet a függőleges forgalomtechnikai elemek szabályoznak, illetve a közlekedési rendészeti hatóság. A jelenlegi tervezési terület a Baross Gábor utcai megfelelő fizikai zárások kialakítása.

A projektben két fedett kerékpártároló létesítése is szerepel.

 

A Kerékpáros közlekedési hálózati infrastruktúra- és szolgáltatás fejlesztés Győrben című, TOP-6.4.1-16-GY1-2017-00002 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásban valósul meg. A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2020. szeptember 30.