image
image
image
image
image
image
image
image

Jól haladnak a belvárosi felújítások

A tervek szerint halad a belvárosi utcák felújítása, sőt, több a decemberi határidő előtt, a nyár végéig elkészül – mondták el a városrész képviselői, dr. Somogyi Tivadar és Fekete Dávid.


Az önkormányzat évek óta kiemelten kezeli Győr Belvárosának felújítását, ehhez kapcsolódik a részben uniós forrásból megvalósuló Lüktető Belváros projekt is – emelte ki Fekete Dávid alpolgármester, a városrész egyik önkormányzati képviselője a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyet a megújulás egyik szimbolikus helyszínén, a Stelczer és az Apáca utca kereszteződésében tartottak, ahol jelenleg is folynak a munkálatok. Fekete Dávid hangsúlyozta, a felújítás időarányosan jól áll, több utca felújítása már elkészült, sőt, a Király utca, a Kovács Pál utca és a Tejfölös köz is a közvilágítási rendszerrel együtt augusztus végéig teljes egészében befejeződik. A Király utcára különböző utcabútorokat is kihelyeznek, s úgy alakítják, hogy rendezvények idején fesztiválutcává alakulhat.


A Belváros másik önkormányzati képviselője, dr. Somogyi Tivadar alpolgármester emlékeztetett rá, a Belváros megszépítésének néhány éve mérföldköve volt a Széchenyi tér felújítása, mely többek mellett a Jedlik Ányos utcával folytatódott. Jelenleg a már említetteken túl a Zsák utca, a Zsák köz, a Kenyér köz, a Káposztás köz, a Hal köz és a Szappanos köz újul meg. A kis utcák a Széchenyi és a Dunakapu teret kötik össze, s hamarosan hangulatos kis „negyede” lehet a városnak tele élettel.