image
image
image
image
image
image
image
image

Ideiglenes csomópont épül Révfaluban

A Rónay-Hédervári-Szövetség úti elnyújtott csomópontban ideiglenesen két kisebb körforgalom épül. A végső megoldás a jövőre megvalósuló nagy körforgalom lesz…

Németh Zoltán alpolgármester 2010. június 9-én a helyszínen számolt be az átalakítás részleteiről. Mint mondta, ez a jelenlegi, elnyújtott csomópont már önmagában is balesetveszélyes, sok esetben az elsőbbségadási viszonyok sem egyértelműek, ráadásul az egyetem irányából a kihajtás már most nagyon nehézkes.

A jelenlegi fő irány a Rónay-Hédervári útvonal, de a Jedlik híd átadásával jelentősen megnövekszik a keresztirányú forgalom is, ezért mindenképpen szükséges a csomópont átépítése, a biztonságos közlekedés biztosítása.

Az alpolgármester hangsúlyozta, a végleges megoldás jövőre valósulhat meg, amikor egy nagy körforgalmat építenek a mostani elnyújtott csomópont helyén, ez véglegesen rendezi majd a forgalmi viszonyokat a területen. Ehhez azonban az egyetemi saroképület lebontása szükséges, ami a Széchenyi Egyetemmel kötött megállapodás értelmében csak a jövő nyáron történhet meg (hiszen párhuzamosan zajlik az egyetemi fejlesztés is, így a költözés akkor lehetséges, ha az új épület elkészült).

A végleges csomópont kialakításáig azonban elengedhetetlen az ideiglenes megoldás kialakítása, hiszen csak így biztosítható a közlekedés biztonsága. – tette hozzá Németh Zoltán. A jelenlegi elnyújtott csomópont helyett két kisebb körforgalmat alakítanak ki, a kettő között pedig terelő szigetet építenek. Ez a megoldás lassítja a forgalmat, és rendezi az elsőbbségadási viszonyokat is, vagyis biztonságossá teszi a csomópontban a közlekedést.

A kiépítés csütörtökön kezdődik, körülbelül két hétig tart, és az ideiglenes jellegnek megfelelően minimális költséggel valósul meg.

Az ideiglenes csomópont (a képre kattintva nagyíthat):