image
image
image
image
image
image
image
image

Fotó és videopályázat

Az ATRIUM európai uniós projekt – „A XX. századi totalitárius rezsimek építészete a városvezetésben” címmel – a különböző XX. századi európai totalitárius rezsimek építészeti örökségét kutatja egy Európai Kulturális Útvonal létrehozása céljából. Európa-szerte sok olyan, nagy történelmi értékekkel bíró épület van, melyet nem becsülünk meg kellőképpen.

 

A Spazi Indecisi, Forlì város önkormányzata mint az ATRIUM projekt vezetője és Forlì-Cesena  Tartomány fotó és videó pályázatot ír ki TOTALLY LOST címmel az európai totalitárius rezsimek építészeti örökségének – legyenek azok elhagyatott vagy akár felújított, új funkciót kapott épületek, épületegyüttesek, emlékművek, stb. – felfedezésére, tanulmányozására és fotódokumentálására. A pályázat megvalósítása az „ATRIUM – A XX. századi totalitárius rezsimek építészete a városvezetésben” európai uniós projekt égisze alatt, a Dél-Kelet Európai Transznacionális Együttműködési Program támogatásával történik.

 

Kutasson fel és fényképezzen vagy videózzon le egy az ATRIUM projekt 11 partnerországának (Olaszország, Szlovénia, Bulgária, Magyarország, Románia, Horvátország, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Görögország) területén található elhagyott vagy felújított építészeti örökségeket: műemlékeket, kormányzati épületet, politikai vagy propaganda helyszínt, lakóépületet, stb.

 

FOTÓIT, VIDEÓIT KÜLDJE EL A TOTALLYLOST@SPAZIINDECISI.IT CÍMRE 2013. MÁRCIUS 31-IG. Munkája része lehet a TOTALLY LOST kiállításnak, amelyet a Spazi Indencisi egy totalitárius épületben, Forlìban fog megrendezni 2013. júniusában. A kiállítás később Európa más, az ATRIUM projektben résztvevő országaiban is megrendezésre kerül.

 

A képek és videók meg fognak jelenni a kiállítás katalógusában, amelyet minden kiválasztott fényképész és videó készítő meg fog kapni.

 

További információk a képre kattintva: