Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Elkészült a Ménfőcsanaki Bölcsőde energetikai korszerűsítése

Nyertes pályázat révén készült el az épület energetikai korszerűsítése, míg az önkormányzati forrásból finanszírozott belső felújítási munkálatok tovább folytatódnak…

 

Az épület felújítása keretében a ménfőcsanaki bölcsőde szigetelését, energetikai korszerűsítését hajtották végre, a pályázati feltételként kapcsolódó akadálymentesítési feladatokkal együtt. Az udvar felújítása során új kültéri játszóeszközöket helyeztek el, konyhai, valamint foglalkoztató eszközöket is beszereztek. A projekt célja a ménfőcsanaki bölcsődében a modern, színvonalas, minőségi oktató-nevelő munkához szükséges környezet kialakítása volt az egyenlő bánásmód és esélyegyenlőség alapelveinek figyelembe vételével.

 

„Az elmúlt években számos oktatási, nevelési intézmény újult meg, korszerűbbé, esztétikusabbá, gazdaságosabbá váltak az intézmények.” – mondta dr. Fekete Dávid alpolgármester a beruházás kapcsán. Hozzátette, a mintegy 120 millió forintos TOP-os pályázat mellett az önkormányzat is hozzátette a maga részét, sőt a fejlesztés városi forrásból a nyár folyamán tovább folytatódik az épületen belüli munkálatokkal.

 

Kara Ákos országgyűlési képviselő köszönetet mondott a bölcsőde munkatársainak a magas színvonalú szakmai munkáért. Kiemelte, a kormányzat célja a családok széleskörű segítése, amelyben a bölcsődefejlesztés is kiemelt helyen szerepel. Mint mondta, a közintézmények energetikai korszerűsítése is fontos feladat, amelyet a jövőben is tovább kívánnak folytatni.

 

Szabó Jenő önkormányzati képviselő hozzáfűzte, a városrészben számos nagyszabású fejlesztés történt, és van folyamatban ma is. Az oktatási, nevelési intézmények fejlesztése mellett megemlítette a Bezerédj-kastély felújítását is. A bölcsődével kapcsolatban elmondta, az itt élők kisgyermekes családok számára sokat jelent az intézmény, ahogy annak felújítása is. Az eseményen Laczkovits-Takács Tímea a terület másik önkormányzati képviselője mondott köszönetet mindazoknak, akik munkájukkal segítik a városrész folyamatos fejlődését.

 

Tulajdonképpen újjászületett a közel negyven éves épület – mondta Bartalné dr. Tóth Gyöngyi az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat igazgatója, aki kiemelte, a felújítással komfortosabb környezetet teremtettek a gyermekek számára.

 

A Támogatás összege 123.733.000 forint volt. A Ménfőcsanaki Bölcsőde fejlesztése című, TOP-6.2.1-16-GY1-2018-00001 azonosító számú projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásából valósult meg.

 

A pályázati támogatásból megvalósult beruházáson túl az intézményben 2019-ben 5,5 millió forintos önkormányzati forrásból készült el a bölcsődei csoportok festése és műpadlózása, új bútorok beszerzése, és udvarrendezési feladatok is megvalósultak. A munka 2020 nyarán folytatódik, amikor - szintén önkormányzati forrásból - 23 millió forint értékben történhet meg a belső nyílászárók cseréje, a vizes blokkok felújítása és a folyosók burkolatának cseréje is.