image
image
image
image
image
image
image
image

Egyedülálló szabadidőpark a Barátság parkban2009-ben adják át a megújult Barátság parkot, ahol többek között mufüves pályák, street-ball pálya, futópálya, játszótér, idősek kertje és szabadtéri fitness eszközök várják majd a győrieket…

A beruházásról június 3-án, kedden tartottak helyszíni sajtótájékoztatót, ahol Borkai Zsolt polgármester elmondta, a legutóbbi közgyulés elfogadta, így 2009 második felére egy egyedülálló, minden igényt kielégítő, rendkívül érdekes szabadidőpark valósulhat meg a Barátság parkban. A területen olyan létesítmények kapnak majd helyet, mint mufüves kispályás labdarúgó pályák (három darab), lábtenisz pálya,  streetball pálya, rekortán futópálya, új gyerek játszótér, „felnőtt” játszótér, „idősek kertje”, szabadtéri fitness eszközök, asztalitenisz asztalok és a kiszolgáló épület (ebben kapnak helyet a szakszövetségi irodák, büfé egység, öltözőegység, központi vizesblokkok.) 

 Horváth Vilmos önkormányzati képviselő kifejtette, a Barátság park eredetileg pihenőparkként épült, sétányokkal, pihenőterületekkel, sportolást kiszolgáló területekkel. Később két kiszolgáló könnyuszerkezetes épület készült a park déli oldalán. A park és az épületek állapota mára leromlott.

Most a funkciókat megőrizve, de azt sokkal magasabb színvonalra emelve újítják meg a parkot. Hozzátette, a győriek és a kispályás labdarúgó-csapatok sokkal kulturáltabb környezetben élvezhetik a sportolás örömeit. A park egyébként megtartja zöldterületi jellegét, a Szigethy Attila út felüli oldalon például intenzív növénytelepítés várható.

Szabó Erik önkormányzati képviselő hozzátette, nagyon fontos az adyvárosiak életében ez a beruházás, amely az idősek pihenését és a fiatalok sportolását egyaránt szolgálja. Remélhetőleg a park igazi alternatívát nyújt majd a fiatalok szabadidős lehetőségeihez.

Herkely Ákos képviselő köszönetet mondott a polgármesternek és a városvezetésnek, mert a beruházás nem csak az adyvárosiak és a Jancsifaluban élők, de valamennyi győri számára igen hasznos lesz.

Bolla Péter kabinetfőnök kifejtette, hosszú évek óta zajlanak ezen a területen a kispályás labdarúgó tornák, de a rossz állapotú pályák komolyan tönkretehetik a sportolók izületeit. A megvalósuló mufüves pályák a lehető legjobb teret biztosítják majd a labdarúgás szerelmeseinek, ezen kívül pedig még számos sportolási és kikapcsolódási lehetőséget is nyújt majd a park a győriek számára.

Szaksz Vince tervező egy látványos maketten is bemutatta a megvalósuló létesítményeket, hangsúlyozva, hogy a park funkciói között minden korosztály megtalálja a hozzá közel állót. A park egyébként kerítéssel lesz körbekerítve, nappal nyitva áll a látogatók előtt, de éjszakára lezárják azt.