image
image
image
image
image
image
image
image

Bejárás a Jedlik hídnál

A Szigetet Révfaluval összekötő új híd építése kapcsán tartottak bejárást a lakosság részvételével és Borkai Zsolt polgármester vezetésével 2010. március 23-án, kedden…

A kedd délutáni séta a Termálfürdő bejáratától indult, ahol dr. Schmidt Péter Sziget önkormányzati képviselője mondott köszönetet a városvezetésnek a városrészt érintő jelentős fejlesztésért.

Borkai Zsolt polgármester kifejtette, a beruházás nagyon fontos fejlesztés Győr életében, amely tisztán önkormányzati forrásból valósul meg. Az új híd megépítése egy nagyon régi és jogos lakossági igényt elégít majd ki, hiszen eddig csak nagy kerülővel lehetett eljutni a szomszédos városrészbe, Révfaluba.

A forgalmi változás egyben a belváros részbeni tehermentesítését is jelenti. A polgármester kitért arra is, hogy a révfalui oldalon megvalósuló egyetemi fejlesztéssel összehangoltan zajlik a kapcsolódó úthálózat kiépítését is magába foglaló beruházás.

Dr. Németh Viktor révfalui önkormányzati képviselő a két városrész közötti közvetlen kapcsolat fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, nagy könnyebbség lesz ez a Szigetben, illetve Révfaluban élőknek, az egyetemistáknak, de a belvárosiaknak is.

A bejárás során a lakók közvetlenül a szakembereknek is feltehették kérdéseiket. Kovács Ákos, a KSM Konzorcium projektvezetője a hídépítés jelenlegi állásával kapcsolatban kifejtette, három-négy hete helyére kerültek a főtartó elemek, ahogy látszik, a szerkezet már összeköti a két városrészt. Húsvét körül végleges helyére rakják a hidat, ez mintegy 30 cm-es vízszintes mozgatást jelent. Egy hónap múlva bebetonozzák a pályalemezt, majd pedig a közműépítések következnek.

A projektvezető felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy március 24-től a gyalogos híd révfalui oldalán változik a gyalogos forgalmi rend. A hídról nem lehet közvetlenül az egyetem felé menni, hanem a kijelölt úton a park felé, illetve a csónakházak előtt lehet közlekedni.