image
image
image
image
image
image
image
image

Átadták a Jedlik Ányos hidat

A győri önkormányzat saját beruházásában elkészült, Szigetet Révfaluval összekötő Jedlik Ányos hidat 2010. november 24-én Borkai Zsolt polgármester adta át. Az ünnepség után megindult a hídon az autós forgalom…

Borkai Zsolt polgármester az átadáson úgy fogalmazott, egy város életében vannak mérföldkövek, olyan fejlesztések, amelyek a városlakók számára fontosak. Különösen igaz ez az elkészült új hídra, hiszen több évtizedes igény, az egymás mellett fekvő két városrész összekötése.

Az új híd átadásával nem kell megkerülni a várost, hogy Révfaluból Szigetbe jussunk, elég csak áthajtani az új hídon. Azon a hídon, amely teljes egészében az önkormányzat saját finanszírozásában valósult meg.

A polgármester azt is elmondta, hogy az egyetemmel való együttműködés révén a hídépítés és az egyetemi fejlesztés párhuzamosan tudott folyni, ami komoly koordinációt igényelt. Borkai Zsolt köszönetet mondott a lakosoknak azért a türelemért, amit a munkálatok ideje alatt tanúsítottak. Hozzátette, habár a hídon megindulhat a forgalom, a projekt a kapcsolódó úthálózat teljes kiépítésével válik majd teljessé.

A polgármester emlékeztetett arra, a lakosságot bevonva, a névpályázat eredményeként kapta az új létesítmény a Jedlik Ányos híd nevet. Az ünnepségen részt vettek a Jedlik Ányos Lovagrend képviselői is.

Németh Miklós a kivitelező KSM-2008 Konzorcium elnök vezérigazgatója kifejtette, úgynevezett öszvér hídról van szó, amely acél tartószerkezettel, és vasbeton pályalemezzel 14 hónap alatt készült el. A 140 méter hosszú híd 16 méter széles, ebből az úttest nyolc méter, amelyet két oldalról 4-4 méter járda, illetve bicikliút határol.

Az ünnepség végén megindulhatott az autós forgalom a Jedlik Ányos hídon. A város és az egyetem együttműködésének jelképeként az első jármű, amely átkelt a hídon, az egyetemi SZEnergy Team napelemes autója volt. Borkai Zsolt polgármester az első ötven autósnak, illetve kerékpárosnak emléklappal és ajándékcsomaggal kedveskedett.