image
image
image
image
image
image
image
image

A kulturális rendezvények infrastrukturális hátterét fejlesztik Győrben

Egy újabb sikeres önkormányzati pályázat révén valósulhat meg az eszközbeszerzés, amely a város magas színvonalú kulturális és fesztiváléletét fejleszti tovább az „Egy város, ezer élmény – Kultúra” elnevezésű turisztikai termék keretében.

 

A projekt általános célja a térségbe látogató turisták számának, illetve az itt eltöltött időnek, az igénybe vett szolgáltatásoknak, végső soron a turisztika árbevételének a növelése. Közvetlen és kiemelt célkitűzése pedig Győr történelmi belvárosának kül- és beltéri kulturális és örökségi értékeinek, helyszíneinek hasznosítása magas színvonalú kulturális rendezvények, fesztiválok infrastrukturális hátterének fejlesztésével. Stratégiai célként fogalmazható meg hosszú távon, az idegenforgalmi mutatók javítása mellett, a lakosság komfortérzetének növelése, a lakóhelyhez való kötődés, a helyben maradás elősegítése. A rendezvények infrastrukturális hátterének fejlesztésével egyrészt a fejlesztett rendezvényeknek magasabb lesz az élvezeti értéke, és elérhető a vásárlók magasabb, jobb színvonalú kiszolgálása, másrészt a városi rendezvények függetlenedni tudnak a külső piaci szolgáltatóktól.

 

A projekt megvalósításával egy olyan turisztikai termék létrehozása a cél, amely egyediségével és magas színvonalával Győr kiemelkedő vonzerejévé válik. A létrehozni kívánt turisztikai termék neve: „Egy város, ezer élmény – Kultúra”. Győr turisztikai kínálatának zászlóshajó-fesztiváljai egy teljes naptári évet ölelnek fel, egész éves kikapcsolódást nyújtanak a környékbeli lakosságnak, valamint a városba látogató hazai és külföldi turistáknak egyaránt. A fejleszteni kívánt turisztikai terméket az alábbi rendezvények alkotják: Győri Tavaszi Fesztivál, Magyar Táncfesztivál, Szent László Napok, Győri Legendák Napja, Barokk Esküvő, Győri Könyvszalon, Magyar Hagyományok Fesztiválja - Győri Pálinkafesztivál, Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál, Győrkőcfesztivál, Advent Győrben, Barokk Bál.

 

Mindegyik rendezvény rendkívül látogatott, a fesztiválok és koncertek már nem csak a győrieket mozgatják meg, hanem a régió más településeiről, valamint Ausztriából és főként a szomszédos Szlovákiából is egyre több látogatót csábítanak a városba. Az elmúlt években még jobban előtérbe kerültek a kulturális hagyományokra és a városi legendákra épülő rendezvények. A projekt megvalósítását követően, a fenntartási időszakban, valamint azon túl, az ez idáig bemutatott rendezvénysorozat akár újabb kulturális fesztivállal és programmal is bővülhet, mely témájában illeszkedne a meglévőkhöz, a középpontban a hagyományok, a kultúra, a magyar nemzet öröksége állhat.

 

A színvonalas kínálat fenntartásához elengedhetetlen, hogy a rendezvények infrastrukturális és szervezeti háttere rendelkezésre álljon, ezzel Győrhöz méltó, magas minőséget biztosítson a látogatóknak. A projekt célja a rendezvények infrastrukturális hátterének fejlesztése érdekében olyan rendezvénytechnikai eszközök beszerzése, melyek a kulturális és örökségi rendezvények lebonyolításához szükségesek és azok színvonalát emeli. A saját eszközök biztosítása a költséghatékonysághoz is hozzájárulnak.

 

A beszerzendő mobil színpadeszközök célja, hogy igény szerint szállítható és összeállítható legyen. A mobil színpadok további előnye, hogy alakjuk és méretük tág határok között változtatható. Nemcsak szabadtéri rendezvényekre vehető igénybe, szükség szerint beltéren is összeszerelhető. Emellett egy olyan hangrendszer kerül beszerzésre, mely – a kiváló hangminőség mellett – moduláris felépítésének köszönhetően a rendezvény méretétől függetlenül felhasználható. A projekt részét képezi a modern fénytechnika beszerzése is, a  korszerű vizuáltechnika segítségével pedig közérthetően, egyszerűen és maradandó módon emlékeztethetők a rendezvény résztvevői a publikálni kívánt célokra, mondanivalókra. A korszerű LED technológiával működő megjelenítők erős napfény és egyéb fényviszonyok mellett is gond nélkül alkalmazhatóak. A város könnyen, gyorsan mozgatható mobil lelátó beszerzését is tervezi.

 

A projekt keretében jelentős marketingtevékenység is megvalósul. Az eszközök üzemeltetését a Győr Projekt Kft. látja el.

 

A Kulturális rendezvények infrastrukturális hátterének fejlesztése Győrben című, TOP-6.1.4-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósul meg. A projekt kedvezményezettje Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata - a projekt konzorciumban valósul meg, konzorciumi partner: Győr Projekt Kft. A támogatás összege: 1.499.500.000,- Ft, a megvalósításának tervezett időpontja 2017. 01. 02. – 2018. 12. 31.