image
image
image
image
image
image
image
image

A híd névadóját köszöntötték

Az önkormányzat és a kisalföld közös névpályázatán a Szigetet Révfaluval összekötő híd a Jedlik Ányos híd nevet kapta. A névadót 2010. január 14-én köszöntötték a Városházán…

Az önkormányzat és a kisalföld közös névpályázatára mintegy 160 névjavaslat érkezett. A zsűri által legjobbnak ítélt javaslatok közül végül a szavazók nagy többsége választotta a Jedlik Ányos híd elnevezést.

A kiírás szerint a pályázat nyertese az a személy, aki először javasolta a végső győztes nevet, aki pedig Szalai Zsolt, kunszigeti lakos volt. A nyertes elmondta, nagy öröm számára, hogy az ő javaslata lett a befutó, hiszen úgy gondolja, Jedlik Ányos Győr egyik legjelentősebb személyisége, akiről méltán nevezhetjük el a két városrészt összekötő hidat.

Borkai Zsolt polgármester és Nyerges Csaba a Kisalföld főszerkesztője adta át Szalai Zsoltnak az önkormányzat értékes ajándékcsomagját, amelyben található többek között bérlet két fő részére az Audi ETO KC női kézilabdacsapat hazai mérkőzéseire, két fő részére színházbérlet, belépőjegyek a Vaskakas Bábszínház előadásaira, Győr bora, Győr pálinkája, pálinkáspohár készlet, kerámia bortartó, Győrről szóló könyvek és más ajándékok.